Mirjam Tolkamp voor de banners van de Bloemencorso. Foto: Annekée Cuppers

Mirjam Tolkamp voor de banners van de Bloemencorso. Foto: Annekée Cuppers

VVV verhuisd naar nieuwe locatie

Cultuur

LICHTENVOORDE - Na een periode van klussen en inrichten is de VVV dinsdag 2 mei open gegaan aan de Korte Rapenburgsestraat 5e in Lichtenvoorde. In afwachting van de ombouw naar VVV Gastvrijheidspunt dit najaar is de winkel met de sfeervolle inrichting een prachtige aanwinst voor het centrum van Lichtenvoorde. 

In de winkel is veel ruimte voor lokale en regionale producten, van kaarten en routes tot streekproducten en souvenirs. Tevens hebben Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde, Stichting Marke Vragenderveen en Vereniging voor Oudheidkundig Lichtenvoorde een belangrijke bijdrage geleverd aan de inrichting van het pand. Aan en voor de muren pronken kleurrijke en sfeervolle banners met informatie over oud-Lichtenvoorde, het Vragenderveen en de Bloemencorso. “We zijn deze partijen erg dankbaar voor de geleende materialen en hopen dat veel mensen komen kijken naar de getoonde informatie”, zo laat VVV-medewerkster Mirjam Tolkamp weten. 

De vestiging mocht afgelopen week al de nodige bezoekers ontvangen, voor de aankoop van een leuk streekproductenpakketje of een cadeaukaart, of gewoon om even binnen te kijken hoe de nieuwe winkel geworden is maar dat mogen er nog gerust wat meer zijn, aldus Mirjam. “We zijn nog in afwachting van de definitieve ombouw naar VVV Gastvrijheidspunt maar zijn met deze opzet voorlopig dik tevreden en helemaal klaar voor de komende zomerperiode. We zijn trots op het resultaat en we willen iedereen van harte uitnodigen om eens in onze nieuwe winkel te komen kijken!”

Binnenkort worden ook de raambestickering en het naambord aan de gevel aangebracht zodat het toeristisch informatiepunt voor alle bezoekers van het centrum duidelijk zichtbaar in de winkelstraat te vinden is.

Wisselende fotocollectie door Vereniging voor Oudheidkunde Lichtenvoorde. Foto: Annekée Cuppers
Sfeerhoekje Hap & Trap-arrangementen. Foto: Annekée Cuppers
Grote kast vol regionale en lokale souveniers. Foto: Annekée Cuppers
Foto: Annekée Cuppers
Sfeerhoek Vragenderveen. Foto: Annekée Cuppers
De winkel is ruim van opzet. Middenvoor een display met streekproducten. Foto: Annekée Cuppers