Foto: Erik van de Groep

Foto: Erik van de Groep

Organisatie en deelnemers kijken terug op geslaagd Wandelvoetbaltoernooi

Sport

LICHTENVOORDE - De spelers van Wandelvoetbalvereniging De Treffers kijken met veel plezier terug op het wandelvoetbaltoernooi van woensdag 3 mei. Maar liefst 16 teams -bij elkaar zo’n 170 spelers- maakten er, onder toeziend oog van wethouder sport Bart Porskamp, een sportieve en vooral gezellige middag van op het sportveld van Longa’30.

Al voor de middag meldden de eerste teams zich op het sportpark. De organisatie heette hen gastvrij welkom met een lekkere lunch, mede mogelijk gemaakt door Albert Heijn Lichtenvoorde. Door het mooie weer zat de sfeer er direct goed in. Het was een feest van ontmoeting voor alle teams. Die kwamen onder andere uit Arnhem, Lingewaard en Zutphen. Maar ook dichter bij huis uit Aalten, Dinxperlo en Winterswijk. En natuurlijk was het organiserende De Treffer er ook met twee teams bij.

Gezelligheid troef
Onder een stralende zon werden de wedstrijden afgewerkt. Iedereen speelde om te winnen, maar dat stond niet voorop. Er waren dan ook geen finales en ook geen bekers te winnen. Gewoon lekker samen een balletje trappen maakte deze middag iedereen tot winnaar. En na drie wedstrijdjes schoven alle deelnemers aan voor een lekker drankje en een broodje knakworst. En werd er nog lang nagepraat en werden herinneringen opgehaald, want over voetbal raak je nooit uitgepraat.

Samen sterk
De organisatie kijkt terug op een meer dan geslaagd toernooi. Met heel veel dank aan de vrijwilligers van de KBO die hard hebben gewerkt om iedereen deze middag van een natje en droogje te voorzien. Maar ook dank aan de gemeente die dit initiatief ondersteund heeft vanuit de gedachte van gezond bewegen en elkaar ontmoeten. En uit de reacties van de deelnemende teams is duidelijk geworden dat het toernooi zeker voor herhaling vatbaar is.