Bennie en Agnes ten Dam. Foto: PR H. Werenfriduskerk Zieuwent

Bennie en Agnes ten Dam. Foto: PR H. Werenfriduskerk Zieuwent

Een Koninklijke onderscheiding voor Bennie en Agnes ten Dam

BELTRUM/ZIEUWENT - Bennie en Agnes ten Dam-Wittenbernds, tot voor enkele jaren terug woonachtig in Zieuwent, hebben allebei een Koninklijke onderscheiding ontvangen waarmee zij zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Agnes zet zich al jarenlang in diverse functies in voor Schutterij St. Sebastiaan. Op basisschool St. Jozefschool te Zieuwent is zij hulpouder en Medezeggenschapsraadlid. Ze was van 2012 tot 2022 bestuurslid activiteitencommissie en vrijwilliger bij de Zonnebloem Zieuwent, vanaf 2013 vrijwilliger bij de Antoniushove in Lichtenvoorde en sinds 2021 vrijwilliger bij Repair Café Beltrum en bestuurslid ZijAktief Beltrum sinds 2022.

Maar het hoogst haalbare vrijwilligerswerk heeft zij jarenlang samen met haar man Bennie gedaan! Elke zondag van 2007 tot 2018 hebben Bennie en Agnes de wenteltrappen in de kerktoren beklommen: samen het uurwerk van de klokken van de Werenfridus opwinden. Eén van de redenen, om Bennie in het Koninklijke zonnetje te zetten. Daarnaast verrichtte hij onderhoud aan het uurwerk en hield hij in de Pastorietuin en op de begraafplaats de molshopen scherp in de gaten. Al sinds 1993 steekt Bennie voor de H. Werenfridus de handen uit de mouwen. Ook was hij bij de Schutterij jarenlang drager van het standaardvaandel, dat meeging als de Schutterij op straat liep. Met het werk bij Stichting Kerkenpaden Zieuwent (1993-2021), Speel- en Beweegpark De Stroet in Beltrum (vanaf 2022) en bij Repair Café Beltrum (vanaf 2022) is de lijst met vrijwillige activiteiten van Bennie compleet.