Maria -concert in Zwillbrock met het Ensemble Vocalitas

ZWILLBROCK - Op zondag 14 mei geeft het Nederlandse vocaal ensemble Vocalitas een concert in de Zwillbrockse barokkerk. Het programma is getiteld 'Maria' en bevat liederen en gezangen waarin de Moeder Gods wordt vereerd of die gericht zijn tot Maria als voorspreker. De composities zijn van o.a. Johann Sebastian Bach/Charles Gounot, Johannes Brahms, Giulio Caccini, Felix Mendelssohn Bartoldy, Max Reger en Anton Bruckner. 

De Twentse zangers leerden elkaar kennen tijdens zanglessen bij zangdocent en zanger professor Cor Kuiper. In januari 2012 ontstond hieruit het ensemble Vocalitas. De muzikale leiding is nu in handen van mevrouw Marijke Molhoek. Tasco Silva begeleidt het ensemble op de piano. 

In het Ensemble Vocalitas kiezen de zangers de uit te voeren stukken en werken een interpretatie uit die past bij de betreffende formatie. In de loop der jaren is een interessant repertoire opgebouwd van oude en nieuwe muziek, uitgevoerd in verschillende formaties (duet, trio, kwartet, kwintet, etc.) of als solist. 

Alle vrienden van sacrale muziek zijn van harte uitgenodigd voor dit concert in Zwillbrock. Het begint om 16.30 uur. De toegang is gratis, vrijwillige giften bij de uitgang zijn welkom.


www.vocalitas.nl