Afbeelding

Acro succesvol op halve finale NK

Afgelopen zondag 14 mei hadden de moeders van 2 teams van de Acro Selectie Spirit ’90 iets anders te doen dan moederdag vieren. Al vroeg in de ochtend vertrokken zij met hun dochters naar Zwolle waar de meiden mee deden aan de ½ Finale voor het NK.

Als eerste team waren Jinte en Fleur aan de beurt. Dat zij nog een extra middag hadden getraind was heel goed te zien. Ze lieten een foutloze oefening zien, met een super mooie presentatie. Ze kregen een hele mooie score: 22,82 punten. Omdat ze al vroeg in hun categorie (E-jeugd Dames Paar) aan de beurt waren, was het heel lang spannend op welke plek ze zouden eindigen. Toen de laatste punten bekend werden, maakte de dames (en hun trainsters en moeders) een sprongetje in de lucht: ze waren 5e geworden (van de 15), wat betekend dat ze door zijn naar de finale NK! Super goed gedaan!

's Middags was het de beurt aan Maaike en Yenthe, in de categorie E-senior Dames Paar. Ook zij hadden nog een extra middag de puntjes op de i gezet. En ook met succes. Hun oefening deden ze met een mooie presentatie, heel veel rust en gevoel. Ook de technische onderdelen deden ze netjes en foutloos. Maaike en Yenthe behaalde met 21,91 punten, een 9e plaats. In een sterke categorie met 17 deelnemers en hele kleine punten verschillen is dat ontzettend knap!

We zijn ontzettend trots op beide teams, die maar mooi zo ver gekomen zijn!

De finale NK, waar Jinte en Fleur Spirit ’90 zullen vertegenwoordigden, zal zijn op zaterdag 10 juni a.s. in Oss.