Ook in de speeltuin woont een kabouter. Dat is wel even zoeken. Foto: Annekée Cuppers

Ook in de speeltuin woont een kabouter. Dat is wel even zoeken. Foto: Annekée Cuppers

Vijfde Kabouterroute in Oost Gelre loopt door Mariënvelde

Vervolg van de voorpagina
Door Annekée Cuppers

De ochtend na Hemelvaart is het een drukte van belang bij de BMV. Ouders, kinderen, grootouders en andere belangstellenden worden door de organisatie met koffie, ranja en een paddenstoelmuffin ontvangen en voor alle kinderen is er een rode kaboutermuts. Nadat wethouder Arjan Schutte als eerste het woord heeft genomen waarbij hij vertelde opnieuw weer verrast te zijn door de enorme creativiteit van de Mariënvelders en initiatiefneemster Joske Elsinghorst alle vrijwilligers in het zonnetje heeft gezet, is het tijd om de kinderen aan het werk te zetten. 

Wat zit er in dat schatkistje?
De Veldkabouters hebben nl. een schatkistje achtergelaten maar de sleutel van het kleinood ontbreekt! Door goed te luisteren naar het verhaal dat Suzan voorleest over hoe Mariënvelde 3 vlaggenmasten wist te bemachtigen door in 2021 mee te doen aan Zomer in Gelderland, kunnen de kinderen de bijbehorende plaatjes van hun bingokaart afstrepen. Uiteindelijk is het Lynn die met haar bingo de benodigde sleutel weet te vinden en het kistje open mag maken. Alle kinderen kijken gespannen toe als er uit het kistje een piepkleine kaboutervlag komt, ten behoeve van de derde onlangs geplaatste mast.

Aan Lynn de eer om de vlag hoog in de top te hijsen en daarmee de route van de Veldkabouters officieel te openen. Daarna gaan de kinderen in groepjes met hun (groot) ouders op pad, op zoek naar de verschillende kabouterdeurtjes die het dorp rijk is om daarna aan te schuiven achter een portie poffertjes. De kinderen hadden zich geen beter begin van het feestelijke weekend kunnen bedenken.

Over de Kabouterroute
De Kabouterroute in Mariënvelde is inmiddels de vijfde route op rij in de gemeente Oost Gelre. In samenwerking met initiatiefnemer Joske Elsinghorst is het project groots en creatief ingevuld door lokale vrijwilligers. Voorafgaand aan de opening ontvingen inwoners van Mariënvelde het boekje in de bus. Ook de Kabouterroute lopen in Mariënvelde? Het route-en verhalenboekje De Veldkabouters is te koop bij de VVV in Lichtenvoorde en de BMV in Mariënvelde.

Vanuit hun schuilplaats kijken de Veldkabouters mee met het hijsen van hun vlag. Foto: Annekée Cuppers