Eerste slechte uur nekt RKZVC tegen Hulzense Boys

Sport

ZIEUWENT F- Vorige week speelde RKZVC de hele wedstrijd goed tegen subtopper DZC ´68, afgelopen zaterdag tegen de Hulzense Boys uit Nijverdal had RKZVC twee gezichten: een slecht eerste uur en een goed laatste halfuur. Toen RKZVC beter begon te voetballen, was het leed echter al geschied.

Hulzense Boys begon veel feller dan RKZVC en had het eerste uur veelal balbezit zonder dat het in eerste instantie echt gevaarlijk werd. Na een afgekeurd doelpunt wegens buitenspel was hun eerste voorzet op maat in de 34ste minuut meteen raak. Menno Kamphuis kopte een voorzet van links binnen voor de 1-0. Twee minuten later redde keeper Rutger Tenhagen nog goed op een kopbal in de benedenhoek. RKZVC kwam slechts sporadisch tot counters. Een schot van Remco van Leeuwen dat geblokt werd, was de enige noemenswaardige doelpoging van Zieuwentse kant.

Het spel in het eerste kwartier na rust verliep identiek aan dat van voor rust. Hulzense Boys aan de bal en een RKZVC dat geen vuist kon maken. Dat resulteerde al in de 51ste minuut in de 2-0 na een combinatie door het centrum, waardoor Frank Gerritsen Muelkes vrij door kwam en beheerst scoorde. Een klein half uur na rust bracht RKZVC twee wissels in en vanaf dat moment kantelde de strijd. RKZVC kwam veel meer in balbezit en kwam ook meer aan aanvallen toe. In de 63ste minuut resulteerde dat in een fraaie treffer van Björn Doppen. Vanaf ruim 20 meter schoot hij met zijn ‘linkse’ been de 2-1 via de binnenkant van de paal binnen. Uiteraard kwam daarmee het geloof in een beter resultaat terug. In de resterende tijd bleek de Nijverdalse keeper echter een sta-in-de-weg. Zo redde hij op een schot en een kopbal van Tijn Hoenderboom (in de 68ste en 82ste minuuut) en een schot van Sjors Storkhorst (86ste minuut). Daarnaast waren er nog een aantal doelpogingen die de juiste richting misten. Hulzense Boys had in de 73ste minuut nog een heel goede mogelijkheid maar Rutger Tenhagen redde eerst op een goed schot en tikte daarna met een goede reflex de rebound over de lat.

Bij winst was RKZVC op drie punten achterstand gekomen van de veilige achtste plaats. Nu is de achterstand negen punten met nog zes wedstrijden te gaan, waardoor rechtstreekse handhaving eigenlijk nagenoeg onmogelijk is geworden. Wat overblijft, is de strijd om de nacompetitie te halen. RKZVC moet hiervoor Stevo, Grol of Dos ’37 inhalen, die respectievelijk 1, 3 en 7 punten voorsprong hebben. Een gelukje daarbij is wel dat RKZVC al tegen de bovenste drie teams heeft gespeeld, dus op papier wat minder zware tegenstanders krijgt (maar dat was Hulzense Boys zaterdag ook). Daarvoor zal RKZVC echter wel weer terug moeten naar het niveau dat ze tegen DZC ’68 haalden en dan ook nog de volle 90 minuten. Er zijn geen ‘op papier lichte’ tegenstanders meer, elke wedstrijd is een finale op zich.

Donderdag 28 maart speelt RKZVC om 20.15 uit tegen SDOUC (Ulft) voor de Achterhoek Cup.