Dames 1 HV ERIX weet reeks met overwinning niet door te zetten

Op Super Saturday 23 maart jl. stond de wedstrijd tegen het 1e damesteam van Minerva op het programma voor HV ERIX DS1. Vandaag onder leiding van invalcoach Woeltjes in verband met afwezigheid van trainer en coach Kleinmeulman. Om 18.00u vertrokken de dames richting Gaanderen, met een kleine detour. Jikke te Molder kon de aanvangstijd niet halen in verband met een te goede powernap.

Na een mooie opkomst van beide teams, waarbij alle speelsters om werden geroepen, en een mooie openingsgoal van de pupil, werd om 19.20u de wedstrijd aangefloten. Begin van de wedstrijd ging gelijk op, maar na een minuut of 10 wist Minerva een klein gaatje te slaan. ERIX bleef echter aansluiten waardoor het gat nooit groter werd dan 3 goals. Ruststand 12-9 in het voordeel van Minerva.

En dat was ook het verloop van het begin van de tweede helft. Totdat halverwege de tweede helft ERIX het gaspedaal wist te vinden en op gelijke hoogte weet te komen met Minerva (20-20) en zelfs even langszij. De laatste 4 minuten waren erg spannend, en daar kon de scheids ook niet heel goed mee om gaan: over en weer werden er nog wat penalty's gegeven en zelfs tot op een minuut voor tijd nog een tijdstraf voor ERIX. Dat werd bestraft door een goal van Minerva waardoor het 30 seconden voor tijd het 22-21 voor Minerva is. Keepster Noortje Ubbink ving het gat op en presteerde het om in de laatste seconden de gelijkmaker te scoren vanaf de linkerhoek: wat een wereldgoal! Een mooi puntje meegenomen naar Lichtenvoorde, dat voelde als winst.

Volgende week zaterdag 6 april is alweer de laatste thuiswedstrijd van DS1 tegen HV Pacelli DS2. Om 19.15u in de Hamalandhal. Een mooie derby en dat belooft ook weer een spannende pot te worden. Komt dat zien!