HV Erix HS1 verslaat Minerva HS1 en boekt 4e overwinning op rij! (27-34)

De voorbereiding op de wedstrijd van afgelopen zaterdag begon al op de dinsdag en vrijdag ervoor. Gedurende de twee trainingen werd er stilgestaan bij het defensieve spel van Minerva, waar Erix normaliter veel moeite mee heeft. Zij staan namelijk zeer offensief, waardoor het spel van de opbouwers gemakkelijk ontregeld kan worden. Aan de andere kant biedt het ook veel ruimtes als je weet hoe ermee om te gaan. Nadat coach Martijn Woeltjes de laatste tactische tips had gedeeld, werden de heren om 20:40 uur door de dienstdoende DJ met naam en rugnummer het veld opgeroepen.

Eenmaal van dit avontuur bekomen, begonnen de heren 5 minuten later gefocust aan de wedstrijd. Erix begon de wedstrijd als aanvallende partij, waarbij het vanaf de eerste seconde duidelijk werd dat Minerva wederom offensief zou gaan verdedigen. Aan de kant van Erix kwam om deze reden de grootste druk van de opbouwers, waardoor er uiteindelijk een vrije man gevonden moest worden. Op deze manier waren de heren in staat om veelvuldig vrij voor de keeper te komen of om een schotkans te creëren voor de hoekspelers. Defensief gezien stonden de heren als een sterk blok, echter werd er af en toe nog net te laat uitgestapt op de tegenstander. Door de goede aanvallen en prima verdediging wisten de heren weg te lopen bij Minerva. Maar na 15 minuten spelen kwam de onnauwkeurigheid in het spel bij Erix, waarbij er aanvallend gezien foute passes werden gegeven. Minerva, die enorm snelle spelers heeft, strafte dit genadeloos af in de break-outs die hierop volgden. Nadat de heren zich hadden herpakt aan het einde van de eerste helft, werd de kleedkamer opgezocht met een voorsprong van 3 punten voor de mannen uit Lichtenvoorde.

Daar waar de heren normaal last hebben van een ‘dipje’ na de rust, was daar deze avond geen sprake van. De heren begonnen sterk aan de tweede helft, waarbij er goed als team werd gespeeld. Tot 3 keer toe speelde Youri Kuypers de cirkel vrij vanaf de rechterhoek, waarbij hij zelfs de keeper op het verkeerde been zette (die verwachtte een schot). Leon Hulzink & Marco Rötter lieten weer een paar fraaie lobjes zien bij doelkansen, afgewisseld met harde schoten. Dirk Berentsen & Willem Kruip namen de penalty’s voor hun rekening en defensief lieten Dirk Goossens & Bram Reukers zien dat er vanavond niets te halen viel. De twee laatstgenoemden wisten in de snelle break-out van Minerva de tegenstander vakkundig de bal af te pakken. Wanneer we praten over de defensie, dan mogen we de ‘Man van de Wedstrijd’ niet overslaan. Na 60 minuten stond er 27-34 op het scorebord, maar de marge van 7 punten was onhaalbaar geweest zonder de sterk keepende Bas van den Berg. Ballen uit de hoek, een schot van afstand, break-outs & penalty’s; vaak trok Bas aan het langste eind!

Op zaterdag 6 april a.s. spelen de heren hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen in de Hamalandhal om 20.35 uur tegen H.V.C. HS2. Publiek is van harte welkom!