Mc1
Mc1

Seesing Flex | LONGA ’59 meisjes MC1 pakken de dubbel

Het seizoen bij de jeugd is opgedeeld in twee competitierondes. In de eerste competitieronde voor de jaarwisseling wisten de meiden het kampioenschap in de 1e klasse al binnen te halen. Hierdoor promoveerden ze naar de hoofdklasse. Afgelopen zaterdag moesten de meiden aantreden tegen Dynamo Apeldoorn voor het kampioenschap in deze hoofdklasse. Bij winst van 2 sets zou het kampioenschap een feit zijn.

De eerste set heerste er nogal wat spanning bij de Longa’59 meiden. Dynamo Apeldoorn serveerde erg goed en wist de eerste set te winnen. Het niveau in de tweede set was aanzienlijk hoger en deze set wisten de meiden eenvoudig te pakken. De derde set was een thriller, tot 27-27 ging de strijd gelijk op totdat Mees aan serve kwam. Met twee zeer goed geplaatste services in het achterveld bij de tegenstander leverde de titel op. De laatste set was een formaliteit en werd eenvoudig gewonnen. Twee keer de kampioenstitel binnenhalen is zeer bijzonder en een geweldige prestatie van dit jonge team. 

Na de wedstrijd kregen de meiden bloemen en een bidon met naam en werd het kampioenschap bij de Mac afgesloten. Het kampioensteam bestaat uit Evi, Isa, Laura, Nanne, Nikki, Mees, Sophia, Suus, Suze en de trainers Han en Bart.