Het seizoen en de winstreeks zit erop voor heren 1 HV ERIX (40-27)

Zondagochtend stapten de heren om 11:30 uur in de auto voor de laatste wedstrijd van dit seizoen. Er werd gespeeld tegen het studententeam (Ha-STU) uit Nijmegen, die op de tweede plaats staan in de competitie. Met 4 wissels op de bank beschikten de heren over een behoorlijk complete selectie. Alleen Friso Pothof, Tjerk Wiggers en kersverse vader Tim van Kempen van dochter Nomée ontbraken.

Om 13:30 uur begon de wedstrijd, waarbij de mannen van Ha-STU uit de startblokken schoten. In een mum van tijd keken de Erix-heren tegen een 4-0 achterstand aan. Het was echter niet zo dat het fanatisme ontbrak, echter werd aanvallend niet goed omgegaan met de kansen. Als we zeggen dat het kwam door ‘slecht schieten', dan zouden wij de doelman (Jan-Willem Takke) aan de kant van de studenten te kort doen. Veel afstandsschoten en 1-op-1 kansen van de mannen uit Lichtenvoorde wist hij te pareren. Na een ietwat mindere start, begonnen de doelpunten wel te vallen aan de kant van Erix. Het snelle spel werkte ook tegen Ha-STU, waarbij Leon Hulzink verschillende ballen van de opbouw en hoek erin wist te schieten. De opleving zorgde ervoor dat de achterstand van 12-4 werd verkleind tot 12-7, maar heel veel kleiner werd het gat niet. Defensief hadden de mannen moeite met de beweeglijke midden opbouwer en tweehandige rechteropbouwer. Veel afstandsschoten en passeeracties zorgden ervoor dat keepers Bas & Leroy een uitdagende wedstrijd hadden. Na 30 minuten gingen de heren rusten, waarbij er een flinke voorsprong voor de mannen uit Nijmegen op het bord stond.

In de tweede helft begonnen de mannen gemotiveerd aan de wedstrijd om het seizoen op een mooie manier af te sluiten. Bram Reukers wist een tegenstander vakkundig het bos in te sturen tijdens het dribbelen en de bal hard in het doel te schieten. Stijn van Zutphen pakte zijn doelpunten mee vanaf de midden opbouw en liet voor de laatste keer dit seizoen zien dat hij vaak de eerste penalty-nemer is. Na een aantal doelpunten & de benutte penalty's werd hij met nog 7 minuten te spelen naar de kant gehaald. Stijn bedankt voor de mooie tijd in het eerste!

In de laatste minuten werd de wedstrijd uitgespeeld, maar was er geen kans meer om de wedstrijd te winnen. Ondanks het dramatisch fluitende scheidsrechters duo, mogen de heren het verlies niet hierop afschuiven. Na 60 minuten stond er een terechte uitslag op het scorebord van 40-27 in het voordeel van Ha-STU. De heren gaan nu genieten van de zomerstop (we trainen nog wel even door) en zien jullie volgend seizoen graag weer terug op de tribune! Bedankt voor alle support en graag tot volgend seizoen!