Afbeelding

'Oefenwedstrijd Talentengroep turnselectie!

Zondagmiddag 14 april mochten de meisjes uit de Talentengroep laten zien wat zij dit seizoen geoefend hebben. De Talentengroep is ervoor om met meer voorbereidingstijd te werken aan turnelementen. Omdat deze groep niet deelneemt aan KNGU wedstrijden, was in Didam een onderlinge wedstrijd georganiseerd door Lios, Unitas, Dynamic, PSC, 't Peeske en Spirit'90. 

In de eerste ronde waren Julia, Isabelle, Evi en Lies aan de beurt op hun allereerste wedstrijd. Deze jonge meiden uit de leeftijdscategorie 2016-2018 turnden op het instapniveau. Toen de warming up eenmaal begon, zakte de spanning en begon het plezier. Op alle onderdelen ging het heel goed! Ondanks het lange wachten tussendoor hebben we van jullie genoten en hebben we een gezellige wedstrijd gehad!

Julia 5e
Lies 6e
Evi 10e
Isabelle 11e

Daarna waren onderbouw & middenbouw niveau 5. Nanne, Maud en Fenne zijn dit seizoen middenbouw en hebben afgelopen seizoen hun eerste wedstrijd geturnd. Aan het begin waren zij erg zenuwachtig om de moeilijkere elementen die bij middenbouw horen, maar uiteindelijk hadden zij veel lol. Ondanks de goede competitie hebben zij focus gelegd op persoonlijke doelen en deze ook behaald! Maud en Fenne deden arabier-flikflak op vloer en Nanne overwon radslag op balk en overslag op sprong. Ook de rest deden zij super goed!

Tegelijkertijd was onderbouw niveau 5 met Emma, Pip, Lynn, Nola, Lynn, Lis en Lize. Ook zij waren vrij snel hun zenuwen kwijt en lieten prachtige oefeningen zien. Zelfs op balk, een onderdeel dat vaak geen favoriet is, ging het fantastisch! Dit jaar waren de choreografieën voor het eerst moeilijker, maar voor deze talenten is geen uitdaging te veel. Heel knap gedaan allemaal! Emma behaalde een zilveren medaille!

Emma 2e
Lynn E. 4e
Lize 5e
Lynn W. 6e
Lis 7e
Pip 8e
Nola 9e
Nanne 11e
Fenne 12e
Maud 13e

Met dank aan alle vrijwilligers hebben we een leuke oefenwedstrijd gehad!