Zonnebloem verloot extra prijzen in verband met jubileum

Lotenverkoop Zonnebloem weer van start

OOST GELRE - Vrijwilligers van de plaatselijke afdelingen van De Zonnebloem komen vanaf woensdag 24 april weer aan de deur om loten te verkopen. De opbrengst van de loten komt grotendeels ten goede aan de plaatselijke afdelingen die daar erg blij mee zijn. Zij gebruiken het geld om de verschillende activiteiten te kunnen organiseren voor hun gasten. Op verzoek kunnen de lotenverkopers zich allemaal legitimeren. 

Jaarlijks worden er diverse activiteiten georganiseerd voor de gasten zodat zij kunnen genieten van een gezellige dag (of dagdeel). Zo wordt geprobeerd om mensen uit hun sociaal isolement te halen. Vrijwilligers van de plaatselijke afdelingen brengen ook regelmatig bezoekjes aan de gasten als dit op prijs gesteld wordt. Het geld van de lotenverkoop komt dus goed terecht. Bovendien maakt iedereen die een lot koopt ook nog eens kans op een van de vele prachtige prijzen die te winnen zijn. De trekking vindt plaats op 7 oktober. Vanwege het 75-jarig bestaan van De Zonnebloem zijn er dit jaar extra prijzen te winnen.

Donateurswerving
Een groot misverstand bestaat er over de mensen die u aan de deur kunt verwachten gedurende het hele jaar. Meestal zijn het studenten die namens de landelijke Zonnebloem donateurs werven. Zij zijn te herkennen aan hun donkergrijze winterjas en witte reflecterende hesjes met logo van De Zonnebloem. Ze hebben altijd een ID en tablet/ipad bij zich en vragen om een vast bedrag per maand en zullen nooit vragen om een contante betaling. Ze werken van 12.00 tot 21.00 uur. Het geld van de donateurs komt grotendeels ten goede aan de landelijke Zonnebloem. Zij gebruiken dit onder andere voor het organiseren van aangepaste vakanties, waarvan de bootreizen het meest bekend zijn.

Als donateur steunt u de landelijke Zonnebloem en door loten te kopen steunt u de plaatselijke afdeling. Deze staan dus los van elkaar. Omdat het meestal pas kort van tevoren bekend is wanneer de deur-aan-deur werving is, is het niet mogelijk dit aan te kondigen bij de bevolking. Wie toch twijfels heeft over donateurwervers kan altijd contact opnemen met iemand van de plaatselijke afdeling. Zie hiervoor www.zonnebloem.nl. Door uw plaatsnaam in te typen ziet u de lokale telefoonnummers. Ook met andere vragen kunt u hier terecht.