Super Sunday bij HCW handbal

Sport

WINTWERSWIJK - Super Sunday 24 maart was een mooie dag in de sporthal. Alle handbalteams van HCW speelden een thuiswedstrijd en voor sommige teams meteen de laatste van het seizoen.

E1-Jeugd
Vanaf de vroege ochtend begon de actie, met de jongste talenten van HCW E1-Jeugd in een wedstrijd tegen HV Duiven. Met een vurige start pakte HCW al snel de voorsprong. De verdediging van HCW stond als een muur, waardoor Duiven moeite had om te scoren. Met een overwinning van 20-5 trapte de E-Jeugd deze Super sunday goed af.

D1-Jeugd
De HCW D-Jeugd volgde daarop in een wedstrijd tegen HV Angeren. Spannend tot in de laatste minuut wist HV Angeren de winst te pakken en was de eindstand 8-9.

B1-Meiden
De B-meiden van HCW stonden zondag tegenover een geduchte tegenstander, HV Grol B1, voor hun laatste wedstrijd van het seizoen. Na een intensieve eerste helft, waarin ze tegen een achterstand van 6-9 aankeken, bleven de meiden vastberaden.
In de tweede helft werd de uitdaging groter, maar dankzij het teamwork en de aanmoedigingen van het publiek bleven ze knokken. Hoewel de strijd hevig was, moesten ze uiteindelijk de overwinning aan HV Grol B1 laten met een eindstand van 14-18.

B1-Jongens
De zondagmiddag stond HCW B-Jongens klaar voor een spannende wedstrijd tegen UGHV. Het werd al snel duidelijk dat het een gelijk opgaande strijd zou worden, waarbij beide teams elkaar geen centimeter ruimte gaven. Ondanks een sterke verdediging en keepwerk, moesten ze uiteindelijk de overwinning aan UGHV laten met een nipte eindstand van 25-24.

HCW Dames 2
De dames van HCW speelden hun laatste wedstrijd van het seizoen tegen de dames van HV Grol. De tribunes waren goed gevuld en de energie zat er bij zowel spelers als publiek goed in. Ondanks een wat moeizame start waarbij HCW snel op achterstand kwam, wisten de dames terug te komen en de leiding te nemen met een ruststand van 6-5 in hun voordeel. Hoewel de dames van Grol meer snelheid toonden, wisten de dames van HCW hun voorsprong geleidelijk uit te breiden. De wedstrijd eindigde in een overwinning voor HCW: 15-10

HCW Dames 1
Een wedstrijd tegen de koploper voor HCW Dames 1. HCW begon de wedstrijd vol goede moed. Het werd de tegenstander Esca moeilijk gemaakt en door goede reddingen van de keepster van HCW, gingen zij de rust in met een 2-10 stand.
In de tweede helft kwam de vermoeidheid boven bij HCW en door enkele afspeel fouten wist de tegenstander verder uit te lopen. De wedstrijd werd afgesloten met een 6-18 voordeel voor Esca.

HCW Heren 1
De HCW Heren speelde in een wedstrijd tegen HV Langeveen. De wedstrijd beloofde vanaf het begin een spannende te worden. Ze wisselden kansen af, maar geen van beiden leek een voordeel te hebben. De eerste helft eindigde met 11-11.
Na de rust bleven de teams vastbesloten om elkaar geen centimeter ruimte te geven. Het publiek werd op het puntje van hun stoel gehouden, wetende dat elke beslissing het verschil kon maken tussen winst en verlies. Langeveen probeerde nog terug te vechten, maar de tijd werkte niet meer in hun voordeel. Met slechts seconden op de klok, slaagde HCW erin hun voorsprong vast te houden en de wedstrijd te eindigen met een nipte overwinning van 22-21.