Pacelli dames 1 wint dik van Heeten

Algemeen

ZIEUWENT - De thuiswedstrijd van Pacelli dames 1 tegen Heeten werd een dikke overwinning voor de thuisclub. In de eerste helft liep de wedstrijd nog redelijk gelijk op, de tweede helft gaf Pacelli weinig kansen meer weg. De Zieuwentse dames wonnen met 40-22.

In de beginfase van de wedstrijd liep het redelijk gelijk op. Pacelli wist dat de aanvallen van Heeten veel door het midden zouden gaan. Helaas had Pacelli hier in de eerste helft te weinig vat op. Heeten kon te makkelijk blijven scoren. De ZIeuwentse dekking stond niet goed, de dames stonden te veel één op één en gaven elkaar te weinig rugdekking. De ruststand was 17-13 in het voordeel van Pacelli.

In de rust werd er gezegd dat de samenwerking beter moest en dat de aanval meer op snelheid gespeeld moest worden.

De tweede helft had Pacelli er zin in. De dames kwamen na de peptalk goed uit de kleedkamer. De dekking stond goed en er werd rugdekking gegeven waar dat nodig was. Er stond in de dekking nu meer een team. De aanvalsmachine werd bij Pacelli ook geopend. Veel snelle aanvallen volgden waardoor er makkelijk gescoord kon worden. De tweede helft was Heeten 1 vermoeid, waardoor Pacelli op volle snelheid door kon gaan, er kon gewerkt worden aan het doelsaldo. De tweede helft heeft Heeten 1 geen kans meer gehad om dichterbij te komen en daardoor was de wedstrijd niet meer spannend. De wedstrijd eindigde in een 40 – 22 voordeel van Pacelli.

Op zondag 5 februari spelen de dames van Pacelli een uitwedstrijd tegen de als negende geplaatste OBW om 12.55 uur in de Lentemorgen in Zevenaar.