SJAM. Foto: PR
SJAM. Foto: PR

Samenwerking Oranje podium en Rommelmarkt wordt verder uitgebreid op Koningsdag in Zieuwent

Cultuur

ZIEUWENT - In Zieuwent worden op zaterdag 27 april Koningsdag ook dit jaar weer verschillende activiteiten georganiseerd. Onder andere zijn dit Oranje Podium en de rommelmarkt voor de jeugd. Een aantal jaren geleden gingen Oranje Podium en de rommelmarkt voor de jeugd voor het eerst met elkaar samenwerken. Dit is uitgegroeid tot een samenwerking die ervoor zorgt dat de activiteiten van beide organisaties natuurlijk in elkaar overlopen. Dit jaar wordt de samenwerking verder uitgebreid!

Koningsdag is niet compleet zonder een rommelmarkt of kleedjesverkoop
En laat dat nou precies zijn wat we elk jaar op Koningsdag organiseren voor de kinderen uit Zieuwent (basisschoolleeftijd). Motiveer de kroost om hun eigen kamer op te ruimen, en vervolgens hun verborgen schatten aan de bieden op de rommelmarkt om daar vervolgens hun eigen spaarpot of portemonnee mee te vullen.

Onze vaste stek voor deze activiteit is sinds een aantal jaar de Tuin van Het Witte Paard. Of je nu komt voor de verkoop of juist om te shoppen. De Tuin van het Witte Paard is the place to be op Koningsdag.

NIEUW: Special Cars & Oldtimers Tourrit/Show
De lente is in zicht en Koningsdag is een mooie dag voor autoliefhebbers om het seizoen te starten. Een nieuw evenement dient zich aan in Zieuwent. Naast een rommelmarkt voor kinderen, een sterrit voor fietsers en een muziekfestival in de namiddag organiseren we een gezellige tourrit en show voor Special Cars en Oldtimers. Deze show wordt op de parkeerplaats van de kerk naast Het Witte Paard gehouden en is toegankelijk voor iedereen. Voor de liefhebbers is er een praatje met de eigenaren mogelijk, die alle info over hun auto of brommer graag willen delen. Voor deze eigenaren van de brommers en auto’s is er een tourrit vooraf georganiseerd door het Achterhoeks landschap. Daarom zal er op de terugweg van deze rit al zeker een glimp op te vangen zijn van deze klassiekers.

Wij hopen op een goede opkomst!

Oranje Podium!
Net als ieder jaar heeft de organisatie van Oranje Podium ook dit jaar weer haar best gedaan een leuk programma neer te zetten. Tijdens de duur van de rommelmark zorgt de organisatie van Oranje Podium door middel van een buitenpodium voor muziek.

Buitenpodium van 14.30 uur tot 16.00 uur met duo YATS (Your All Time Songs)
Het duo met zangeres/gitarist Petra Vos en zanger/gitarist Frans Wielakker is opgericht in 2006 en sindsdien treden zij samen op voor verschillende events in Nederland. Ze brengen een breed en afwisselend repertoire waarin gitaren uiteraard een belangrijke rol spelen. Actuele songs worden afgewisseld met oldies en rock-klassiekers (ballads). Het vocale gedeelte komt grotendeels voor rekening van zangeres Petra Vos. Met haar veelzijdige stem weet ze iedereen een optreden lang te boeien! Om 16.00 uur begint het programma op het binnenpodium. 

Aftrap om 16.00 uur met Offline
Offline is een gezellige Achterhoekse top2000 band waarbij veelzijdigheid voorop staat. Zowel de hedendaagse toppers worden gespeeld, maar ook de ongeslepen diamantjes uit het verleden worden door Offline niet geschuwd. Kortom, muziek voor iedereen. De band bestaat uit: Ester Wijkamp (zang), Breda Vreeman (zang), Richard Albers (gitaar), Hilbert Somsen (drums), Rudy Schuurman (toetsen) en JP Scheepers (bas).

Om 17.30 uur zal de Zieuwentse band Less is more het stokje overnemen. Less is more begon ruim 12 jaar geleden als Penney en de Hippies. De opzet was nummers van allerlei genres waarvan veel nummers ooit in Toppop hadden gestaan: blues, rock of funk, bovendien is er voor veel soorten muziek plaats in deze band. Het repertoire is in de loop der jaren wat steviger en wat vlotter geworden hoewel rustige nummers ook op ons repertoire staan. Er zullen voornamelijk songs voorbijkomen uit de jaren zestig, zeventig, tachtig en negentig. Voorbeelden hiervan zijn Talking Heads, Frankie Miller, Anouk, Golden Earring, Jimi Hendrix, Franz Ferdinand en Deep Purple. Bezetting: Helma Doppen-Bekken (zang en toetsen), Jos Doppen (gitaar en zang), Kevin Doppen (bas en zang) en Guus Hummelink (drums).

Vanaf 19.00 uur - 20.00 uur is het binnenpodium voor de afsluiter, de ook uit Zieuwent afkomstige band SJAM. SJAM gooit over bestaande covers hun eigen sausje. Dat kan verschillende kanten opgaan, van soul, jazz, disco tot rock. De band bestaat uit vijf leden. Freek Jansen op drums, Joris Beerten op basgitaar, Bart van ‘t Hooft op toetsen, Marcel Teunissen op elektrische gitaar en Sandra Jansen zang. “We maken vooral muziek omdat het zo ontzettend leuk is om samen muziek te maken. En als andere mensen daar dan ook nog van kunnen genieten is het extra meegenomen. We zeggen gekscherend wel eens dat we muziek maken waar je geen last van hebt.”

Kortom, jong en oud komt Koningsdag volop aan zijn trekken in hartje Zieuwent!

Less is more. Foto: PROF
Duo YATS. Foto: PR
Offline. Foto: PR
Rommelmarkt op Koningsdag in Zieuwent. Foto: PR
Rommelmarkt op Koningsdag in Zieuwent. Foto: PR
SJAM. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant