Afbeelding

Koningsdag Lichtenvoorde vol met gezellige activiteiten

Cultuur

LICHTENVOORDE – De vlaggen mogen uit de schuur en de oranje kleding uit de kast! Nog even en het is weer Koningsdag! En natuurlijk is er ook dit jaar op 26 en 27 april weer van alles te doen tijdens Koningsnacht en -dag in het centrum van Lichtenvoorde. Voor jong en oud is er genoeg te doen. En uiteraard een mooi muzikaal programma op de Markt en in de horeca is ook volop muzikaal vertier.

Koningsdag
Koningsdag start uiteraard met de traditionele rommelmarkt om 09.30 uur bij de oude bibliotheek en aansluitend zijn er diverse leuke kinderactiviteiten. Dansgroep Motiv opent het podium met een optreden om 12.45 uur. Daarna barst het feest los met live muziek van onder andere Hippe Gasten, School’s out, Loco Loco Discoshow, One Eternity en Høken met de Heinoos. DJ Thys sluit de avond knallend af. Ook in de horeca zijn diverse live-acts. Check voor het volledige programma onze vernieuwde website!

Koningsnacht
Op Koningsnacht is er vanaf 21.00 uur bij diverse horecagelegenheden ook een gezellig dansje te wagen op muziek van onder andere wederom de Party Poepers, DJ Newhouse, Slagerij Wolters, Men of Culture en Tom’s Vorstelijke Oranje Beats. Op het podium op het Marktplein is Hot Stuff om 20.30 uur aanwezig voor de nodige muzikale gezelligheid. DJ Janik start om 20.30 uur zijn funcky disco sets. Kortom: een uitgebreid programma vol plezier voor jong en oud!

Rommelmarkt
Uiteraard is er op Koningsdag ook weer een traditionele rommelmarkt in het centrum. De rommelmarkt is van 9.30 tot 12.30 uur op het terrein van de oude bibliotheek aan de Dijkstraat. De rommelmarktkaarten zijn inmiddels uitverkocht. Mochten de weersvooruitzichten heel slecht worden, dan willen we je vragen om onze socials in de gaten te houden, hierop staat het laatste nieuws.

Kinderactiviteiten
Comité Orange Lichtenvoorde vindt het belangrijk dat de kleinste koninklijke gasten zich ook vermaken. Daarom is er ook dit jaar op Koningsdag veel vermaak voor de kinderen. Er staan diverse springkussens op het terrein, kinderen kunnen zich vermaken met oud-Hollandsche spelen, of zich professioneel laten schminken.

Fietstocht
Elk jaar organiseert de Feestcommissie een fietstocht op Koningsdag. Er worden 3 mooie gratis fietsroutes uitgezet van circa 25, 35 en 45 km. Bij horecagelegenheid Het Blok (Markt 2) kunnen deelnemers op Koningsdag tussen 11.00 en 13.00 uur de gewenste route afhalen.

Motortocht
McManus organiseert op Koningsdag een motortoerrit. Informatie hierover is de verkrijgen bij Tapperij van Ooijen.

Houd voor de laatste informatie, acts en tijden onze social media of de website www.lichtenvoorde-oranje.nl in de gaten. De organisatie hoopt op een mooie zonnige dag met goede opkomst!


Facebook: koningsdaglichtenvoorde

Instagram: koningsdaglichtenvoorde

Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant