Vlnr: Vincent Elferink, voorzitter Zonnebloem Regio Oost-Achterhoek, jubilaris Mariet Rooks en Marijke Oolthuis, voorzitter Zonnebloem afdeling Lichtenvoorde. Foto: PR
Vlnr: Vincent Elferink, voorzitter Zonnebloem Regio Oost-Achterhoek, jubilaris Mariet Rooks en Marijke Oolthuis, voorzitter Zonnebloem afdeling Lichtenvoorde. Foto: PR

Jubilarissen bij De Zonnebloem afdeling Lichtenvoorde

Maatschappij

LICHTENVOORDE - Mandagmorgen 22 april waren de vrijwilligers van De Zonnebloem afdeling Lichtenvoorde bij elkaar om een en ander door te nemen. Die morgen werd ook een van de vrijwilligers - Mariet Rooks - in het zonnetje gezet vanwege haar 25-jarige jubileum als vrijwilligster. Eigenlijk had deze huldiging plaats zullen vinden in januari tijdens de jaarvergadering, maar zij kon toen niet aanwezig zijn omdat ze die dag jarig was. Die dag werd wel een andere vrijwilligster gehuldigd vanwege haar 10-jarige jubileum: Ingrid Hondorp.

Mariet kreeg uit handen van de voorzitter Marijke Oolthuis een mooie bos bloemen als dank. Zij bedankte de jubilaris voor haar inzet in deze 25 jaar en alles wat zij gedaan heeft voor haar gasten. “Een perfecte vrijwilliger die actief is met alles en op bijna elke vergadering aanwezig is”, aldus Marijke. Vincent Elferink, voorzitter van De Zonnebloem Regio Oost-Achterhoek, had naast de gouden speld van verdienste (met oorkonde) van De Zonnebloem, ook een mooie bos bloemen. Hij bedankte haar natuurlijk ook en haalde aan hoeveel zij voor De Zonnebloem – en met name voor haar gasten – had gedaan. “Mariet heeft veel gasten gehad die zij bezocht en heeft er momenteel nog 3 waar zij regelmatig naar toe gaat. Ik heb een rekensommetje gemaakt en als je rekent dat, als je gemiddeld 40 weken per jaar 3,5 uur per week vrijwillig bezig bent met De Zonnebloem, je uitkomt op 3.500 uur in deze afgelopen 25 jaar. Een hele prestatie en heel bijzonder! Maar dit is niet de hoofdreden om vrijwilliger te worden bij De Zonnebloem: Zorgen moet in je hart zitten en dat doet het zeker bij jou, Mariet!,” aldus Vincent.

Na dit officiële deel konden de aanwezige vrijwilligers nog een film bekijken die Omroep Gelderland samen met De Zonnebloem enkele jaren geleden maakte in Erve Kots.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant