Marc Krabben (voor) en Theo Krabben zetten zich met met heel veel Harrevelders in voor ‘Zomer in Gelderland’. Foto: Barbara Pavinati
Marc Krabben (voor) en Theo Krabben zetten zich met met heel veel Harrevelders in voor ‘Zomer in Gelderland’. Foto: Barbara Pavinati

Harreveld in actie voor 'Zomer in Gelderland'

Algemeen

'Groot geworden door samen te werken'

Door Barbara Pavinati

HARREVELD - 'Zomer in Gelderland', wie kent het programma van Omroep Gelderland niet? Op vrijdag 19 augustus valt Harreveld de eer te beurt om hieraan deel te nemen. Teamcoach Marc Krabben en dorpsgast Theo Krabben zijn met steun van een heleboel dorpsbewoners volop in de weer om alles tijdens de bewuste dag op rolletjes te laten verlopen. Ze willen graag de kas spekken voor goede doel 'Het Jeugdkamp' en roepen iedereen op om die dag te stemmen op hun geliefde dorp.

Alle inwoners van Harreveld zijn bekend met 'Het Jeugdkamp', dat sinds 1963 bestaat. Ze zijn ook bereid de handen uit de mouwen te steken voor het televisieprogramma dat dit goede doel gaat steunen. "De voorbereidingen kosten nog het meeste werk," vertelt Marc, "Zo hebben we alle bedrijven in de buurt gevraagd paraat te staan voor de opdracht die komen gaat. Je weet van tevoren namelijk helemaal niet waar die over zal gaan."

Kookgerei voor kamp
'Het Jeugdkamp' lijkt op scouting. Eén week in de bouwvak gaat een groep kinderen tussen de acht en twaalf jaar op kamp. Ze worden vergezeld door 21 personen aan de leiding, die zelf hun bijdrage bekostigen. "Dat doen we met liefde. Het is voor jezelf ook vakantie," legt Marc uit. Theo: "Als leiding voel je je ook verantwoordelijk voor een club, waardoor je vaardigheden leert voor latere bestuursfuncties. Het is daardoor een leuk opstapje. Je komt verder als ouder in contact met ouders waar je anders niet mee zou praten. Dat verbroedert." De kinderen doen op kamp spelletjes zoals een vossenjacht en gaan vaak ook iets cultureels bezichtigen. Er is een dag dat de ouders langs mogen komen en er wordt een bonte avond georganiseerd. Dit jaar zijn er rond de 42 kinderen naar Lievelde. Ongeveer 90% van de jeugd binnen de doelgroep uit Harreveld gaat mee. Het geld dat met 'Zomer in Gelderland' wordt opgehaald wordt gebruikt om kookgerei te kopen voor dit kamp.

Samenwerken
Het succes van de dag is mede afhankelijk van het aantal stemmen. De Omroep Gelderland-app kan hiervoor gedownload worden. Wil je de app niet downloaden, dan kan je stemmen op web.omroepgelderland.nl/zomer. Gedurende de hele dag zijn de activiteiten te volgen op de radio van Omroep Gelderland. Om 17:30 uur worden de 'koppen' geteld op het Meester Nijsplein voor de live-uitzending. Er moeten veel mensen op het plein zijn voor een mooie score. Na afloop hoef je niet meteen naar huis, want er is er een afterparty bij café 'De Boer' die tot in de kleine uurtjes duurt. "Houd ook de Facebookpagina in de gaten en luister naar Gelre FM," drukken Marc en Theo iedereen op het hart. "Daar volgt de nodige informatie. Harreveld leeft en is groot geworden door samen te werken. Dat willen we met deelname aan 'Zomer in Gelderland' laten zien," besluiten de twee mannen hun verhaal.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant