De Lichtenvoordse vestiging van Morssinkhof Rymoplast. Foto: Henk Klein Holte
De Lichtenvoordse vestiging van Morssinkhof Rymoplast. Foto: Henk Klein Holte

IKEA neemt belang in Morssinkhof

Algemeen

LICHTENVOORDE - IKEA Group heeft een belang verworven in de Morssinkhof Rymoplast Group, het Lichtenvoordse recyclingbedrijf voor plastic materialen. Dat maakt IKEA donderdag 2 februari bekend.

Het betreft volgens Ikea de eerste investering in het kader van de december aangekondigde voorziening van 1 miljard euro, bedoeld om de aanvoer van duurzame grondstoffen voor de lange termijn veilig te stellen. IKEA gebruikt dit bedrag voor investeringen in bosbouwactiviteiten en bedrijven die zich toeleggen op recycling, hernieuwbare energie en de ontwikkeling van biomaterialen.

Morssinkhof Rymoplast is een Lichtenvoords familiebedrijf met meer dan vijftig jaar ervaring in de recyclingindustrie en geldt als een toonaangevende speler op de Europese markt voor recycling. Het bedrijf maakt gebruikt van innovatieve technologieën voor het verwerken van gebruikt plastic dat afkomstig is van consumenten en industrieën. IKEA Group neemt een minderheidsbelang van 15% in het bedrijf. Morssinkhof Rymoplast heeft vestigingen in Lichtenvoorde, Zeewolde en Emmen, en eveneens in Emlichheim (Duitsland), Lommel (België) en in Przeczno (Polen).

Eric Morssinkhof was wegens andere verplichtingen nog niet in de gelegenheid om commentaar te geven op dit bericht.

Later meer

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant