Afbeelding
Foto: PR Cynbel

Nieuwe single 'Halfway Up' van Cynbel

Algemeen

Protestsong tegen korte termijn visie

AALTEN - Het Aaltense vriendentrio Cynbel lanceert deze week haar nieuwe single 'Halfway Up', een oproep om omhoog te kijken.

"Als het niet lukt, moet je niet de moed opgeven en kiezen voor een korte termijn visie. Het is niet eenvoudig om uit te zoomen en situaties vanaf een afstand te observeren, ook voor ons niet", aldus Timon Hoitink, zanger en drummer van de band. Hij vervolgt: "Maar het is de enige manier om echt in te kunnen schatten hoe ver je bent en hoe ver je nog moet gaan. Het kost energie, maar hopelijk zie je in dat je niet halverwege de weg terug zit, maar juist halverwege de weg omhoog."

De belangstelling voor de band bevindt zich in een sterk opgaande lijn, ingezet met de sterke debuutsingle 'Vagabonds.' Eind november werd de indierock band opgepikt door Spotify met de tweede single 'Golden Coast', waardoor de band niet alleen in Nederland luisteraars voor zich wint, maar ook in Amerika, Engeland, Duitsland en Frankrijk. De single is dan live in première gegaan op 3FM. In december wordt de band uit meer dan 3000 bands gekozen tot 'Band van het Jaar' bij het Franse internetradiostation Pop 'N' Rock Radio.

Dit jaar belooft nog veel spannender te worden. Nadat Cynbel het jaar opende met een eigen show in Paradiso, verschijnt in mei de debuut-EP Unspoken Tales, waarop vijf liedjes staan. De EP werd grotendeels opgenomen in de Wisseloord Studio's, in samenwerking met producer Huub Reijnders. Na een bewogen 2016, met meer dan 25 Popronde shows door het hele land, is de band live sterker dan ooit. Tevens verzorgden zij een aftershow van Kensington in Club Ziggo en speelden in de popzalen van Nederland op uitnodiging van de Ierse rockband Raglans.

Voor het artwork benaderde de band wederom de Amerikaanse kunstenaar Bryan Olson. Olson heeft voor meerdere bands artwork verzorgd, waaronder de band Survive, die verantwoordelijk is voor de soundtrack van de populaire Netflix-serie Stranger Things.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant