De zeven welzijnscoaches in het Grand Café van Careaz Antoniushove. Foto: Barbara Pavinati.
De zeven welzijnscoaches in het Grand Café van Careaz Antoniushove. Foto: Barbara Pavinati.

Vernieuwd activiteitenprogramma bij Careaz Antoniushove

Algemeen


'Wij willen meer aansluiten bij de behoefte van senioren'

LICHTENVOORDE – Alle senioren in Oost Gelre zijn welkom bij de activiteiten van Careaz Antoniushove. Om meer aan te sluiten bij de behoefte van de bezoekers is het bestaande programma aangevuld. "We hebben nu tien hoofdtitels en 25 activiteiten die daaronder vallen, want we willen meer keuze, variatie en plezier bieden", vertellen de welzijnscoaches Audrey Bouwmeester en Silvia Wienholts. Op maandag 5 maart is van 10.00 uur tot 10.30 uur de officiële opening van het nieuwe programma. Iedereen is welkom om dan te komen kijken.

Door Barbara Pavinati

"Een belangrijke verandering is Careaz Actief. In plaats van twee keer in de week bewegen, doen we dat nu vijf keer in de week. Het bestaat uit verschillende vormen, bijvoorbeeld met bewegen op de stoel of met muziek. Ook is er een wandelclub gestart. De bezoekers gaven aan dat ze hier behoefte aan hadden in ons programma, daarom hebben we deze wijziging ingevoerd", legt Audrey uit. Silvia: "De nieuwe activiteiten zijn bewust bedacht in overleg met de ouderen. Wij willen meer aansluiten bij de behoefte van senioren. Ook in de toekomst blijven we het programma aanpassen om aan hun wensen tegemoet te komen."

Gevarieerd gezelschap
Het is een gevarieerd gezelschap dat de activiteiten van Careaz Antoniushove bezoekt. Er zijn mensen die intern wonen, maar ook bewoners van aanleunwoningen of De Klinke doen mee. De bezoekers zijn gezond of hulpbehoevend. Meneer Ten Bokkel en meneer Seesing zijn trouwe deelnemers en maakten al kennis met een nieuw onderdeel van het activiteitenprogramma: Careaz Natuurlijk. Zo waren ze druk in de weer met een houten kist waarin tomaten en mini-komkommers gekweekt worden. Meneer Ten Bokkel is blij met deze nieuwe activiteit: "Wij hadden vroeger ook een tuin. Het is fijn daar nu ook mee bezig te zijn"

Vrije inloop
Op maandag tot en met vrijdag is er om 9:45 uur of 13.45 uur een vrijblijvende inloop. Dan kan er naar eigen inzicht een activiteit gekozen worden. Audrey: "Met de activiteiten willen we vereenzaming tegengaan, geven we de mogelijkheid tot ontmoeting en is er voor de senioren een zinvolle dagbesteding." Silvia vult aan: "De activiteiten zijn ook bedoeld om mantelzorgers te ontlasten. Als de mantelzorger er behoefte aan heeft mag hij meekomen om deel te nemen aan de activiteiten bij Careaz Antoniushove."

Wijkpas
Belangrijk om te vermelden is dat er ook een prikkelarme ruimte is. Hierin kunnen de bezoekers even tot rust komen als het hun even te druk is. Ook wordt er altijd een passende oplossing voor het vervoer gezocht. Bewoners uit de kerkdorpen kunnen zich ook rustig melden. Als men van plan is om aan veel activiteiten deel te nemen, kan men voor 1,50 euro per maand een Wijkpas aanschaffen. Deze pas geeft recht op korting op de activiteiten.

Professionele begeleiding
Er zijn zeven welzijnscoaches die de activiteiten begeleiden. Op de foto van linksboven naar rechtsonder: Fabiola Lensink, Silvia Wienholts, Conny Boland, Rienke Vreman, Audrey Bouwmeester, Manon Huinink, Jacqueline Klein Gunnewiek. Per dag zijn er twee welzijnscoaches aanwezig die de activiteiten begeleiden samen met vrijwilligers. Dus wilt u helpen bij de activiteiten? Kom gerust binnen en meld u aan!

Het activiteitenprogramma van Careaz Antoniushove wordt elke maand in de Elna gepubliceerd en staat ook op www.careaz.nl. Vragen of interesse? Mail naar: info@careaz.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant