Een cadeautje voor het eerste lustrum van Run4Fun; nieuwe shirts. Foto: PR
Een cadeautje voor het eerste lustrum van Run4Fun; nieuwe shirts. Foto: PR (Foto: )

Run4Fun Vragender bestaat 5 jaar

VRAGENDER - Een wandelend kippenhok, zo werd het initiatief gekscherend genoemd dat in juni 2013 spontaan werd opgestart Maar inmiddels viert Run4Fun haar eerste lustrum en is de Vragenderse loopgroep, bestaande uit bijna 50 vrouwen, een begrip geworden in de regio. Voor haar vijfjarig bestaan mocht de vereniging nieuwe loopshirts in ontvangst nemen van sponsor Gunnewick Mengvoeders B.V.

Al enkele jaren voetbalden de moeders van het meidenteam D1 van KSV aan het eind van het voetbalseizoen tegen hun dochters. Na een tweede verloren wedstrijd in 2013 vonden enkele moeders het wijselijk om toch wat nadrukkelijker in training te gaan voor de editie van 2014. Zo ontstond een hardloopgroepje van zo'n tien enthousiaste dames. Met als vaste startlocatie 'onder de carport van Monique Hahné' en Renata Gierkink en Angelien Rietberg voor het samenstellen van de trainingsschema's, groeide de groep in vier jaar uit naar bijna 50 vrouwen. Zij deelden het nodige lief en leed met elkaar lieten geen weg in de omgeving van Vragender 'onbelopen'.

Tijdens diverse hardloopevenementen, kermislopen, trialruns en andere lopen, waren de dames zichtbaar aanwezig in herkende blauwe shirts van sponsor Gunnewick Mengvoeders. De sponsor voorzag de dames opnieuw van de zo kenmerkende shirts om, zoals directeur Marc van Uum het verwoordde: "de hechte eenheid van de groep nog nadrukkelijker uit te dragen". Een prachtig jubileumcadeau waar de dames enorm blij mee zijn.

Run4Fun staat altijd open voor nieuwe èn herintredende leden. Kijk voor verdere informatie op de site: http://run4fun.jouwweb.nl/

Meer berichten