Plezier op de tijdelijke pumptrackbaan in Harreveld.
Plezier op de tijdelijke pumptrackbaan in Harreveld. (Foto: Kyra Broshuis)

Harreveld heeft als eerste pumptrackbaan

HARREVELD- Veel kinderen uit Harreveld hebben zich vrijdagmiddag verzameld bij speeltuin ‘t Spölhöfke. Daar is een mobiele pumptrackbaan geplaatst, een startschot voor de definitieve fietscrossbaan. De pumptrackbaan is een verplaatsbare harde crossbaan met bulten en tijdelijk beschikbaar gesteld voor de gemeente. Pumptrack is een parcours van bulten en kombochten. Snelheid maak je door op het juiste moment je gewicht te verplaatsen. Als het goed is, hoef je dus niet te trappen. De pumptrack is geschikt voor fietsen, skateboards, inline skates en stuntstepjes.

Door Kyra Broshuis

Permanente fietscrossbaan
De echte en permanente fietscrossbaan in Harreveld is een plan van Linda Buijing en Rianne Wopereis. “Fietsen is gezond, leuk en lekker buiten.Tegenwoordig zitten kinderen achter de PlayStation en iPad en spelen ze minder buiten. Bij Speeltuin ’t Spölhöfke en de voetbalkooi hebben we nu een mooie plek gevonden om een fietscrossbaan te maken.” De initiatiefneemsters komen met het idee voor de fietscrossbaan in aanmerking voor een bijdrage vanuit Kern met Pit van de KNHM. Bij de voorbereiding en uitvoering is er een nauwe samenwerking met Dorpsbelangen Harreveld, omnivereniging KSH en de gemeente Oost Gelre. Vrijwilligers realiseren de fietscrossbaan en Loonwerkbedrijf Wopa helpt bij de grondwerkzaamheden. De gemeente ondersteunt het initiatief van harte. Wethouder Bart Porskamp: “Sport en bewegen is onderdeel van een gezonde en actieve leefstijl. Een plek zoals een crossbaan draagt daarnaast bij aan de leefbaarheid en de sociale samenhang in het dorp. Ik ben trots op Harreveld dat zij dit initiatief waarmaken. Opnieuw een voorbeeld van de actieve gemeenschap in Oost Gelre.”

In alle kernen
De tijdelijke pumptrackbaan gaat de komende zes maanden een toer maken door alle kernen van Oost Gelre. De begeleiders van Pumptrack.nl zijn in elke kern aanwezig om een workshop te geven over het gebruik van de Pumptrack. Ook organiseren zij de Pumpbattle Oost Gelre waarbij de deelnemers moeten proberen zo snel mogelijk het parcours af te leggen. De snelste tijd aan het eind van de dag is de dagwinnaar en daarmee de snelste van de betreffende kern. Deze toer is een samenwerking van de verschillende dorpsbelangenorganisaties, Mazzel en de gemeente.

De planning is als volgt: woensdagmiddag 17 april Zieuwent, zondagmiddag 5 mei Lichtenvoorde, woensdagmiddag 15 mei Lievelde, woensdagmiddag 29 mei Groenlo, woensdagmiddag 15 juni Mariënvelde, woensdagmiddag 26 juni Zwolle en woensdagmiddag 10 juli Vragender.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden