Henk Plas, KNVB-afgevaardigde, was een van de sprekers tijdens de kampioensreceptie van Longa'30. Foto: Mark Ebbers
Henk Plas, KNVB-afgevaardigde, was een van de sprekers tijdens de kampioensreceptie van Longa'30. Foto: Mark Ebbers

Longa'30 viert kampioenschap

LICHTENVOORDE - Tijdens het Longa-weekend, en op dezelfde dag dat Longa'30 in De Gelderlander de Top 5 van het afgelopen seizoen aanvoerde (en SV Grol in de Flop 5 bovenaan stond), hield de Lichtenvoordse voetbalvereniging een kampioensreceptie in 't Zwaantje. Een aantal sprekers keek met de ruim 150 belangstellenden terug op het afgelopen seizoen en vooral vooruit naar het komende seizoen, waarin Longa'30 na vijf jaar afwezigheid weer gaat acteren in de hoofdklasse.

Door Mark Ebbers

Spreekstalmeester Theo Hulshof, voorzitter van de voetbaltechnische commissie, heette iedereen welkom, de buurtvoetbalverenigingen en vooral ook Rohda Raalte, afgelopen seizoen een van de grote concurrenten in de eerste klasse. En natuurlijk de succesvolle selectie zelf. Hulshof benadrukte het belang van opleiding: "De jeugd opleiden is de kurk van onze club. Die jeugd zien we misschien over een jaar acht hier terug aan de kampioenstafel."

Wethouder Jos Hoenderboom verving als vertegenwoordiger van de gemeente Oost Gelre zijn collega Bart Porskamp van sportzaken. Laatstgenoemd was vanwege gezondheidsredenen verhinderd. Hoenderboom benadrukte nog eens het belang voor vrijwilligers voor een grote vereniging als Longa'30. "De vrijwilligers rond het eerste, maar zeker ook de vrijwilligers voor de F-jes op zaterdagmorgen." Als Zieuwentenaar verheugde hij zich al op de derby's tussen RKZVC en Longa in het seizoen 2019/2020.

Longa'30-voorzitter Leo Groeneveld trok het kampioenschap breed: "De hele vereniging is kampioen geworden." Hij vertelde dat in het komende seizoen (intensiever) wordt samengewerkt met Centrum in Beweging. Onder andere om zo snel en zo goed mogelijk te kunnen handelen bij blessureleed, iets wat de eerste selectie het afgelopen seizoen zeker niet bespaard bleef.

Eef Steentjes van de Businessclub Vrienden van Longa'30 meldde dat de na de Graafschap grootste businessclub van de Achterhoek het komend seizoen de 200 leden hoopt en verwacht te halen. KNVB-afgevaardigde Henk Plas feliciteerde 'het andere oranje' namens de voetbalbond en natuurlijk kreeg ook Longa 1-trainer Erik Zandstra het woord.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden