Luus (l) en Roos strijden voor de medaille van de avond4daagse home-edtion.
Luus (l) en Roos strijden voor de medaille van de avond4daagse home-edtion. Foto: Bas Middelhuis

Roos en Luus lopen toch vierdaagse in Lichtenvoorde

Algemeen

LICHTENVOORDE- De bekende Lichtenvoordse avondvierdaagse kan dit jaar, door het coronavirus, niet in de originele vorm doorgaan. De avondvierdaagse en wandelmarathon stonden gepland op 17 juni tot en met 21 juni. Een bittere pil voor de organisatie en voor de talrijke wandelliefhebbers. De avondvierdaagse in Lichtenvoorde kent doorgaans veel deelnemers waaronder veel schoolklassen en verenigingen.

Vertrekken vanuit huis
In het hele land zijn de wandelevenement afgelast maar via internet is er toch nog een mogelijkheid: de Avond4daagse - Home Edition. Iedereen kan vertrekken vanuit huis en je kunt je eigen routes maken van de app van E routes. Je kunt de vier dagen lopen in de periode tussen 1 juni en 31 augustus van dit jaar. Tussen de eerste en de vierde dag mogen maximaal twee weken zitten. Na vier dagen lopen ontvangen de deelnemers een medaille. Uiteraard mag er niet in grote groepen gewandeld worden

Buurmeisjes Roos Middelhuis en Luus Sprenkelder zijn al gestart met deze Avond4daagse - Home Edition. Ze hadden zich enorm verheugd op de Lichtenvoordse vierdaagse maar lopen nu dapper, samen met hun moeders Nathalie Reulink en Femke Rensing, via de app. “We mochten dit jaar voor het eerst meedoen omdat we nu in groep 1 zitten”, zo vertellen Roos en Luus. De twee 4-jarigen hebben er al twee dagen op zitten en de verwachting is dat ze het gaan halen.

Ook de vierdaagse lopen? Kijk op www.avond4daagse.nl.

Luus (l) en Roos strijden voor de medaille van de avond4daagse home-edtion.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant