Marissa Lohuis.

Marissa Lohuis.

PMT & GO Plus

Algemeen

Ervaar jij of jouw kind moeite in het mee komen in de klas, bij de sport of bij de hobby? Omdat je bijvoorbeeld minder zelfvertrouwen hebt, (faal) angstig of impulsief bent? Psychomotorische therapie (PMT) kan helpen om deze problemen te verhelpen of te verminderen. Het gezondheidscentrum Oost Gelre zet zich door middel van PMT in voor kinderen en jongeren die problemen opmerken in het dagelijks leven. Beweging en spelvormen worden in gezet om inzicht te krijgen in eigen gedrag, gedachte of gevoel, om vanuit daar nieuw en passend gedrag aan te leren.

Wie ben ik? Ik ben Marissa Lohuis en ik heb al van kinds af aan passie voor bewegen. Om nu bij gezondheidscentrum Oost Gelre kinderen en jongeren te mogen helpen door middel van bewegen vind ik het mooiste vak wat er bestaat. Om samen met de kinderen en jongeren oplossingsgericht te denken om vervolgens proces te maken naar passend gedrag.

Psychomotorische therapie (PMT) is een ervaringsgerichte therapie waarbij ik bewegen als middel gebruik om gedrag te veranderen. Deze vorm van therapie wordt binnen het gezondheidscentrum Oost Gelre ingezet voor kinderen en jongeren (5- 21 jaar) die verschillende problemen in het dagelijks leven ervaren. Hulpvragen kunnen bijvoorbeeld zijn: Leren samenwerken, leren omgaan met boosheid -(faal)angst – verdriet - spanning, impulsregulatie vergroten, weerbaarheid of zelfvertrouwen vergroten. Een intake gesprek is gratis, daarna kan PMT (deels of volledig) vergoed worden door verschillende gemeentes of door verschillende zorgverzekeringen.

Naast dat ik PMT aanbied, zet ik mij in voor GO Plus. GO Plus is een ontzettend leuk programma dat wordt aangeboden voor kinderen die geen aansluiting kunnen vinden bij reguliere verenigingen. Om hen te laten bewegen in een kleine groep waarbij plezierbeleving centraal staat. Ook is er aandacht voor persoonlijke doelen, zoals bijvoorbeeld: samenwerken of zelfvertrouwen. Go Plus is voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Drie kwartier tot een uur in de week een gevarieerd aanbod van sport- en spelactiviteiten in onze GYMBOX. Snel boos, autisme, ADHD, motorische achterstand, overgewicht.


Voor meer informatie of aanmelding kan je Marissa bereiken via: Marissa.bravo@ghc-oostgelre.nl. Voor meer informatie kunt u kijken op onze website en facebookpagina: www.ghc-oostgelre.nl/fysiotherapie/bravo-2-0/ en www.facebook.com/Bravo2.0PMT.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant