Geslaagde Run4Funrunchallenge in Vragender
<p>De leden van Run4Fun. Foto: Run4Fun</p>

De leden van Run4Fun. Foto: Run4Fun

(Picasa)

Geslaagde Run4Funrunchallenge in Vragender

VRAGENDER - Toen de verscherping van de coronamaatregelen op 15 oktober 2020 ingingen zijn de dames van Vragenderse loopgroep Run4Fun aan de Run4Fun-runchallenge begonnen. Samen sporten mocht even niet meer, dus dat betekende anders actief en sportief omgaan met de beperkingen.

De dames bedachten zich geen moment en besloten toen om dan maar alleen of met z’n tweeën op pad te gaan om de conditie op peil te houden. Het doel was om voor 1 januari 2021 gedurende tien weken samen 5000 kilometer rennend af te leggen. Na afloop van haar loopronde deelde ieder lid de gelopen afstand in de groepsapp. De eerste vijf weken werden de kilometers bij elkaar opgeteld en de laatste vijf weken werd er afgeteld om de nul te behalen. In de eerste week was er bij elkaar opgeteld al 510 km rennend afgelegd maar zou dat wekenlang vol te houden zijn?

De inwoners van Vragender en omgeving spotten de inmiddels welbekende blauwe loopshirts in alle uithoeken van Vragender. De challenge zorgde voor een gezamenlijk beleefd verantwoordelijkheidsgevoel. Iedereen stimuleerde elkaar. Er begonnen zelfs een aantal nieuwe talenten met hardlopen en ondertussen kwam het einde van het jaar langzaam in zicht. Wethouder Sport van Oost Gelre Bart Porskamp moedigde de dames middels een leuk filmpje nog eens extra aan en vier dagen voor oud en nieuw was er nog een kleine 400 km te gaan. Een enkeling twijfelde, zou het lukken?

Maar ook nu vooral weer de drive en vertrouwen van veel anderen in de groep. Velen probeerden nog wat extra metertjes af te leggen. En ja hoor, op 30-12-2020 om 20.00 uur was er met de kilometers van de laatste twee tweetallen die op die dag nog op pad waren gegaan precies 5000 kilometer afgelegd.

Voor alle actievelingen die hun kilometers gedoneerd hadden voor dit prachtige doel was er een herinnering in de vorm van een fraaie challenge-medaille die ook als bieropener kon worden gebruikt voor het bijbehorende speciaalbiertje waarvan op oudejaarsavond kon worden genoten. Deze groepsprestatie wordt ook nog een keertje bekroond met een gezamenlijk etentje zodra de omstandigheden dit weer toelaten.

Na alle enthousiasme en euforie na het behalen van het gezamenlijke doel zijn de leden wel wat bang dat ze in een zwart gat vallen nu deze challenge is afgerond. Ze bezinnen zich op dit moment dan ook al weer op een volgende uitdaging.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden