Een robotarm ondersteunt een jongen met Duchenne in zijn dagelijks leven. Foto: PR
Een robotarm ondersteunt een jongen met Duchenne in zijn dagelijks leven. Foto: PR

Duchenne-collecteweek weer van start

OOST GELRE - In de week van 25 t/m 30 oktober, vindt in Lichtenvoorde, Zieuwent, Harreveld, Mariënvelde, Vragender en Lievelde voor de tiende keer de jaarlijkse collecteweek voor de spierziekte van Duchenne plaats. 

Duchenne is een progressieve spierziekte. Als je met Duchenne Spierdystrofie wordt geboren, breken je spieren langzaam af en wordt je steeds minder sterk. Ook de longen en het hart spelen hierbij een cruciale rol. Dankzij beademing en het gebruik van (hart)medicatie is de levensverwachting van kinderen met de ziekte van Duchenne de afgelopen jaren toegenomen.

Naast de hoop op een remmend medicijn investeert Duchenne Parent Project ook steeds meer inzamelingsgeld in de ontwikkeling van goede hulpmiddelen. Voor veel Duchenne-jongens tikt het tijdbommetje door en komt het medicijn om onder andere de arm- en beenspierfuncties te behouden te laat. Wel is het voor deze jongens erg belangrijk dat er geïnvesteerd wordt in goede hulpmiddelen, die ècht helpen in het dagelijks leven. Te denken valt bijvoorbeeld aan armondersteuning door middel van de juiste armrobot. Met deze hulpmiddelen kan de kwaliteit van de Duchenne-patiëntjes zichtbaar verbeteren. Meer info hierover kunt u vinden op: duchenne.nl/betere-zorg-en-hulpmiddelen

Bekijk hier een filmpje over de robotarm.

Door de pandemie zijn helaas al veel Duchenne-geldinzamelingsacties niet doorgegaan. Daarom is financiële steun nu nog harder nodig. De collectanten gaan dit jaar weer met de vertrouwde collectebus de straat op waarbij aan de deur de optie geboden wordt om via de QR-code digitaal een gift te doen. Liever zelf via de bank geld overmaken? Ook dat kan. Klik hier om een donatie aan het Duchenne Parent project afdeling Oost Gelre te maken.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden