Den Diek ontvangt een cheque van 10.000 euro van het Rabo Coöperatiefonds. Vlnr: Dirk Pothof, Jeroen Dusseldorp, Freek Jansen, Birgitte Goossens en Hans de Guchte. Foto: PR

Den Diek ontvangt een cheque van 10.000 euro van het Rabo Coöperatiefonds. Vlnr: Dirk Pothof, Jeroen Dusseldorp, Freek Jansen, Birgitte Goossens en Hans de Guchte. Foto: PR

Den Diek ontvangt gulle cheque van Rabo Coöperatiefonds

Maatschappij

LICHTENVOORDE - Een grote verrassing voor sociaal cultureel centrum Den Diek in Lichtenvoorde. Afgelopen woensdag 24 april mochten Freek Jansen, Brigitte Goossens en Jeroen Dusseldorp als afgevaardigden van het bestuur een cheque ter waarde van tienduizend euro in ontvangst nemen namens het Rabo Coöperatiefonds. Accountmanager Dirk Pothof en coöperatief directeur Rabobank Hans van de Guchte kwamen persoonlijk langs om de cheque uit te reiken.

Dirk Pothof vertelt: “Ons Coöperatiefonds ondersteunt graag belangrijke maatschappelijke of innovatieve initiatieven. Die willen wij waarderen met een bijdrage. Wij zetten onze kennis en verbindingskracht in en geven een deel van onze winst zo terug aan de samenleving.” Hans van de Guchte vult aan: “Zo realiseren we samen oplossingen voor de maatschappelijke thema’s. Vanuit het Rabo Coöperatiefonds ondersteunen we verenigingen en stichtingen die een maatschappelijk project initiëren en een grote impact hebben op de samenleving.”

Het bestuur is zeer verguld met de genereuze geste. Voorzitter Freek Jansen reageert, mede namens de enthousiaste medebestuursleden en gedreven vrijwilligers,: “Wij zijn aangenaam verrast met dit initiatief van het Coöperatiefonds Rabobank en wij kunnen hen verzekeren dat het bedrag heel goed geïnvesteerd gaat worden ten behoeve van alle plannen voor een duurzame, inclusieve samenleving. Ons sociaal cultureel centrum draait volledig op vrijwilligers. Behalve een bestuur zijn we blij met 25 super gemotiveerde vrijwilligers die het beheer, de bar en technische zaken voor hun rekening nemen zodat het het hele verenigingsleven en alle stichtingen in Lichtenvoorde en omstreken gebruik kunnen maken van onze ruimtes en hun hobby of professie kunnen uitoefenen.”

Stichting scc Den Diek nam in 2015 het zieltogende Den Diek over van de gemeente en wist dit samen met een enthousiaste groep vrijwilligers te transformeren tot het bruisende cultureel centrum dat het anno 2024 is. Den Diek biedt onderdak aan 35 verenigingen en gebruikers en barst inmiddels nagenoeg uit zijn voegen. Er lopen gesprekken met de gemeente over uitbreiding. “Met deze bijdrage van het Coöperatiefonds kunnen wij in ons huidige gebouw een belangrijk punt van ons wensenlijstje afvinken. Het geld zal worden gebruikt voor de realisatie van een podiumlift.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant