Elmy Stottelaar, Joeri Stottelaar, Roel Waenink, Dorus Wolters en Jos Weikamp onder het bordje Meester Nijsplein waar Harreveld een pinksterweekend lang uit zijn dak gaat.
Elmy Stottelaar, Joeri Stottelaar, Roel Waenink, Dorus Wolters en Jos Weikamp onder het bordje Meester Nijsplein waar Harreveld een pinksterweekend lang uit zijn dak gaat.

‘De Alleskunner’ knaller op Pinksterfestijn Harreveld

Cultuur

‘Vermakelijk voor het publiek, maar tegelijk ook competitief’

Door Henri Walterbos

HARREVELD - Het kan weer, mag weer, het kriebelt menig Harrevelder weer. De eigen kermis is aanstaande: het Pinksterfestijn van zaterdag 4 tot en met maandag 6 juni. Met een aantal vertrouwde elementen maar ook met een nieuwe attractie: De Alleskunner van Harreveld. 

Voorzitter Jos Weikamp heeft er zin in. Langzamerhand draagt hij zijn taken over aan opvolger Dorus Wolters, die al drie jaar deel uitmaakt van het bestuur maar vanwege corona nog geen Pinksterfestijn meemaakte. “Het kermisgedeelte sluit ik dit jaar af. De commissie Vogelschieten blijf ik dit jaar en misschien volgend jaar ook nog wel doen,” vertelt Weikamp op het terras van Café de Boer. “Ik ben dik tevreden. Het is mooi geweest en we hebben een hele goeie aanwas, een jonge creatieve club bij elkaar.” Dorus Wolters knikt instemmend. “In de coronaperiode zijn enkele mensen gestopt. Van het Feestcomité voor corona zijn Jos Weikamp en Sofie de Mooy over. De andere nieuwe leden zijn: Roy Berentsen, Roel Kolkman, Linda Willemsteyn en Malou Hulshof.” Over zijn eigen rol. “Ik had al eens aangegeven wel zitting in het Feestcomité te willen nemen, in welke rol dan ook. Ik wil graag bijdragen aan de Harreveldse kermis, voor mij het allermooiste evenement dat er is in Harreveld. Zeker in de nieuwe vorm. Ik voel me wel een beetje verantwoordelijk om dat aan de gang te houden, met een mooi muziekprogramma, leuke activiteiten waar de jeugd ook graag naar toe gaat, zich mee verbonden voelt.”

Programma
“We proberen iets te organiseren wat leuk is voor zowel jong als oud, al slaan we dit jaar wel het borreluurtje op zondagmorgen over,” vertelt Dorus. “De laatste jaren werd dit steeds wat minder bezocht. Mochten mensen het toch missen, zullen we na moeten denken over een alternatief dat wel aanspreekt. Daarnaast, er zijn een aantal dingen veranderd. Nieuwe mensen op het café, een andere indeling van het kermisterrein omdat het café verbouwd is en een bijna nieuw bestuur. Dan geeft het wat lucht om het borreluurtje even op een zijspoor te zetten en het later misschien weer op te pikken.”

Het Pinksterfestijn opent zaterdag traditiegetrouw met de openingsviering in de St. Agatha kerk om 10.30 uur, met medewerking van muziekvereniging St. Agatha, gevolgd door de Kinderspelen en de Tienkamp, met de afsluitende opdracht in de tent. De vrolijke noot wordt gedurende de activiteiten verzorgd door Dokters Swingende Infuustoeters. Om 15.00 uur gaan de attracties open en start het feest met DJ Lars. ’s Avonds vanaf 20.30 uur in de feesttent LOS Nederpop en That 00’s show om 00.00 uur. Zondagmorgen 10.00 uur de kaartochtend, aansluitend om 12.30 uur ‘De Alleskunner van Harreveld.’ Om 13.00 uur gaan de attracties open en om 14.30 uur start het muziekprogramma met de aftrap door Bad Timing. Vanaf 20.30 uur SatisFEXY en Sjieke Bazen om 00.00 uur. Maandagmorgen om 10.00 uur starten het vogelschieten, boogschieten en doeltrappen. De attracties openen na de huldiging van de Koningsparen. Muziek deze middag vanaf 14.00 uur door de Ploddeband, ’s avonds om 20.00 het grote afsluitende feest met DJ Leor.

De Alleskunner van Harreveld
Knaller van het Pinksterfestijn 2022 wordt ‘De Alleskunner van Harreveld’, georganiseerd door Elmy Stottelaar, Joeri Stottelaar, Roel Waenink, Roelien Verhoeven en Joost Harbers. Om erover te vertellen schuiven eerstgenoemden aan. “We wilden graag iets laagdrempeligs, waar zowel jong als oud aan mee kunnen doen. Het is gebaseerd op de televisiereeks ‘De Alleskunner’, maar wij maken het iets lokaler,” begint Elmy. “Het zijn allemaal verschillende spellen,” gaat Joeri verder. “Op tv is dat met 100 mensen en bij ieder spel valt er eentje af. Wij hebben dat verkleind en teruggebracht naar 10 spellen, valt er iedere ronde eentje af. Wie er overblijft is dan ‘De Alleskunner van Harreveld.’” “Mensen kunnen zich ervoor opgeven. Iedereen vanaf 12 jaar, zowel individueel of als duo. Dat kan tot en met vrijdag 4 juni, en misschien zondag tot 12.00 uur nog wel, ter plekke,” vult Elmy weer aan. “Het is vooral humor, alles op de ludieke toer. Het is zeer vermakelijk voor het publiek, maar tegelijk ook competitief natuurlijk,” lacht Roel. “Je moet wel van alle markten thuis zijn. Het is zodanig in elkaar gezet, ook al komt er 10 of 150 man, het loopt altijd uit op uiteindelijk één winnaar, één alleskunner,” aldus Joeri. “We hopen hiermee een goed spel te hebben waar we een paar jaar mee vooruit kunnen.” “Ook de prijs is heel bijzonder. Iets blijvends en een wisselprijsachtig iets,” sluit Elmy af. De presentatie is in vertrouwde handen van Dirk Jan Vreman. “Voor mensen die normaliter naar het borreluurtje op dat tijdstip waren gegaan bieden we de gelegenheid hier zittend naar te kijken. Meer dan welkom zelfs,” vult Dorus aan. “We zijn ontzettend blij dat het allemaal weer mag en kan. Mensen hebben er weer zin in. Dondersmooi dat het weer kan gaan gebeuren.”


Facebook Pinksterfestijn Harreveld

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna