De Markt in Lichtenvoorde (1970). Bron: Vereniging voor Oudheidkunde Lichtenvoorde
De Markt in Lichtenvoorde (1970). Bron: Vereniging voor Oudheidkunde Lichtenvoorde

Nog 2 avonden historisch beeldmateriaal kopiëren

Cultuur

LICHTENVOORDE - De Vereniging voor Oudheidkunde Lichtenvoorde (VOL) is vol enthousiasme een actie gestart om een schat aan historisch beeldmateriaal van Lichtenvoorde te verzamelen. “Met al twee zeer geslaagde inzamel-middagen achter de rug, hebben we al vele waardevolle foto’s en documenten binnengehaald, zo laat Ben Rendering namens de VOL weten, “maar, we zijn nog lang niet klaar!”

Voor degenen die overdag niet kunnen deelnemen, is er goed nieuws. Er zijn nog twee extra avonden gepland waarop u uw historisch beeldmateriaal van Lichtenvoorde kunt delen in het nieuwe VOL verenigingsgebouw. “We zijn op zoek naar alles wat onze geschiedenis illustreert: van dorp- en straatgezichten tot kiekjes van verdwenen panden, en van belandrijke gebeurtenissen van vroeger tot portretten van betekenisvolle dorpsbewoners. Maar ook oorkondes en oude aktes zijn meer dan welkom!”

Tijdens de inloopavonden kunt u uw foto’s, albums en filmmateriaal meenemen en ook kunt u het nieuwe verenigingsgebouw van de VOL bezichtigen. Ben: “Uw foto’s worden zorgvuldig gescand of gefotografeerd, zodat ze veilig in uw eigen albums kunnen blijven. Filmmateriaal wordt professioneel gekopieerd en gedigitaliseerd, ongeacht of het op 8mm, videoband, cd-rom of usb-stick staat. Men hoeft zich geen zorgen te maken over de spullen. Alle materiaal blijft keurig intact.”

Alle ingezonden materiaal wordt bewaard in een nationale beeldbank, waarbij 65 musea en verenigingen zijn aangesloten. Hier wordt elke foto nauwkeurig beschreven en gearchiveerd, zodat deze voor altijd bewaard zal blijven, een kostbaar erfgoed voor de toekomst.

Jumbo-actie
Ben heeft ook nog een leuk nieuwtje voor de inzenders van het materiaal: “De mooiste inzendingen zullen door onze hoofdsponsor, Jumbo Bennink, op verrassende wijze worden gebruikt voor een fantastische spaarcampagne. Doe dus mee en help ons een stukje geschiedenis levend te houden!”

Archiveer avonden
Op 11 april en 15 april van 19.00 tot 21.00 uur aan de Patronaatstraat 29, Lichtenvoorde (voormalige muziekschool, naast de parkeerplaats van Jumbo). Beeldmateriaal per mail aanleveren kan ook: info@oudheidkundelichtenvoorde.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant