Sol sisters Simone Velthuis (links) en Bernadet Mokkink met in hun midden Kristy Kruisselbrink van Oriolus. Foto: Sol sisters

Sol sisters Simone Velthuis (links) en Bernadet Mokkink met in hun midden Kristy Kruisselbrink van Oriolus. Foto: Sol sisters

Sol Sisters versterken kracht Oriolus met duizend euro

Maatschappij

LICHTENVOORDE/WINTERSWIJK - Kristy Kruisslebrink van Oriolus, het centrum voor leven met en na kanker, mocht afgelopen donderdag 4 april een mooie cheque in ontvangst nemen. De Lichtenvoordse Sol Sisters doneerden maar liefst duizend euro van het geld dat de vrijwilligersorganisatie verdient met de verkoop van tweedehandskleding in haar winkel aan de Van der Meer de Walcherenstraat in Lichtenvoorde.

Kristy vertelt: “De diagnose kanker kan het leven op zijn kop zetten. Niet alleen voor diegene die de diagnose krijgt, maar zeker ook voor zijn of haar omgeving. Onderzoeken en behandelingen beheersen vlak na diagnose vaak het leven, maar ook jaren later kunnen er vragen, klachten en emoties een grote rol spelen. Oriolus is een plek ter ondersteuning van leven met en na kanker, zowel tijdens als na de behandelingen, toegankelijk voor iedereen die geraakt is door deze ziekte, ook voor de naasten en nabestaanden, laagdrempelig en dichtbij. Hier kun je terecht voor een kop koffie/thee, om je verhaal te delen, lotgenotencontact, een luisterend oor, het lenen van een boek, informatie en activiteiten ter ontspanning of juist ter inspanning. Een plek van (h)erkenning, richting, rust, hoop, veerkracht, balans en overzicht.”

Een initiatief dat door de Sol sisters van harte ondersteund wordt. “Veel mensen hebben of krijgen direct of indirect met kanker te maken. Door onze donatie aan Oriolus kunnen we een steentje bijdragen aan het onmisbare werk van deze stichting.” 

Meer informatie: www.oriolus-achterhoek.nl en www.solsisters.nl .

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant