Afbeelding

Wees loyaal, doe het allemaal

Opinie

Wees loyaal, doe het allemaal

Afgelopen week zag ik iets opmerkelijks voorbijkomen in de Keistad. Het was nog vroeg in de ochtend en ik was met mijn vrouw op pad voor de aankoop van een feestelijke blouse voor een verlaat kerstdiner bij zoonlief. Daar hadden we eigenlijk niet meer op gerekend maar de heer des huizes stond erop dat we alsnog kwamen nadat hij en zijn huisgenoten na 10 uitstrijkjes eindelijk allemaal een negatieve test konden overleggen. 

We hadden gehoord dat je voor de deur van de Tender wel even ‘on the spot’ kleding kon passen. Dat was ook de reden dat ik samen met mijn vrouw op pad moest. Met mijn toch wel ruime omvang zou ik de aanblik van mijn halfnaakte vrouw wat af kunnen schermen. Wees loyaal koop lokaal, is onze gedachte, ook als je soms een beetje creatief moet zijn.

We waren nog maar net goed en wel de bocht om bij Café de Kletskop of we stuitten op een bijzonder tafereel. In de stille uren van de ochtend sjouwde een blonde dame door het centrum met een kale etalagepop op haar rug. Wat was hier te doen? Mijn vrouw en ik begonnen direct te speculeren over deze niet alledaagse aanblik. Had de Ondernemersvereniging besloten de zieltogende middenstanders op te vrolijken met wat ludiek straattheater? Werden er poppen vóór de etalages gezet om het gebrek aan publiek te maskeren? Of had een verdwaalde activist van Extinction Rebellion zijn pijlen op ons gemoedelijke dorpje gericht?  

Met een extra autorondje door de Keistad, veel hebben we deze dagen toch niet te doen, hoopten we via de evenementeninformatie op de lichtkrant bij het zwembad wat wijzer te worden. Helaas, we vingen bot. Of het bord nu stuk is of dat de VVV het vanwege de astronomische energieprijzen maar heeft uitgezet, dat werd ons niet duidelijk. Het scherm hulde zich in een diepzwart stilzwijgen.

Gelukkig brachten de social media meer duidelijkheid want als ik op de Elna had moeten wachten, had op deze plek nu een stukje proza van een plaatsgenoot gestaan in plaats van deze column. Misschien had u dat wel liever gehad. Ik zal de hoofdredacteur eens vragen om er een polletje over uit te doen. 

Anyway, de wat sneu aandoende dame-met-etalagepop bleek een plaatselijke kapster te zijn die, zonder te provoceren of burgerlijk ongehoorzaam te zijn, meedeed aan de landelijke kappersactie tegen de lockdown. Deze onderneemster steekt haar hoofd boven het maaiveld uit en blijft niet stilzitten terwijl ze geschoren wordt. Hulde voor deze eenvrouwsactie! 

Wel jammer dat andere ondernemers zich niet lieten zien. Ze hadden zeker een bad hairday. Maar de volgende keer zijn ze vast van de partij. Toch?


Kees Kiezel
keeskiezel@outlook.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna