Afbeelding

In verwachting

Opinie

In verwachting

Het was oud en nu alweer nieuw. U was ongetwijfeld bezig met het oplossen van de Nieuwjaarspuzzel in de Eindejaarskrant Oost Gelre die onlangs verscheen. En omdat ik niet de beroerdste ben, help ik u iets op weg: 111 verticaal is DUEL en 122 horizontaal LEO. Leo is Latijn voor leeuw, dat machtige dier op de Lichtenvoordse Markt en op het wapen van de voormalige gemeente Groenlo. Alleen samen krijgen we deze column eronder.

Afscheid van het jaar 2021. Een jaar dat natuurlijk vooral in het teken stond van de deelname van Mariënvelde aan het tv-programma Zomer in Gelderland. Helaas werden ze uiteindelijke tweede. Maar een tweede plek is zeer verdienstelijk, in al mijn relaties tot nu toe eindigde ik ook meestal op die positie, en een keer op nummer drie.
Sommige dingen zullen ook na de oliebollen bij het oude blijven. Zo komt er een kabinet Rutte IV. Dus voor een nieuwe bestuurscultuur hoeven we niet bang te zijn, dat wordt wel Sint Juttemis, en dat valt waarschijnlijk vrij laat.

De feestdagen zijn achter de rug. Ook in mijn bubbel was het weer een mix van naoberplicht, vrede op aarde, deels biologisch eten en drinken, geloof in de geboorte van de verlosser en ongeloof over het feit dat Gert en Hermien (van die superdocu eerder dit jaar) totaal ontbreken in de Top 2000. Dat laatste wordt natuurlijk deels goedgemaakt door de noteringen van Suzan en Freek.
Voor een gezamenlijk kerstfeestje hadden sommigen na kuchklachten een zelftest gedaan om het zekere voor het onzekere te nemen, nou ja: iets minder onzekere voor het iets meer onzekere. En ... negatief, althans volgens eigen zeggen. Mijn neef had zelfs alle zelftesten gedaan die hij in huis had, ook hij bleek niet besmet met covid, maar hij bleek wel zwanger, dus de kerst werd alleen maar feestelijker.
We hebben ons met 11 personen uit 7 huishoudens niet aan het geadviseerde aantal bezoekers gehouden, ook niet aan afstand. Maar wel allemaal gevaccineerd (volgens eigen zeggen). Een had er zelfs al een derde in laten prikken, in de Heimat. Voor de gezondheid van hem en anderen, zei ie. En om de trage Nederlandse kutbureaucratie (sorry, zijn woord) te omzeilen. En ook wel een beetje om op wintersport te kunnen.

Ik wens het overgrote deel van de mensen een positief 2022. Niet met betrekking tot de verwachte sigmavariant natuurlijk. Met die sigma is het einde van het Griekse alfabet en daarmee ook het einde van het virus overigens wel in zicht. Aldus mijn zwangere neef die op het gymnasium heeft gezeten met Grieks en Latijn in het examenpakket. Weliswaar met de hakken over de sloot geslaagd, maar dat gebeurt mij op deze plek ook weleens.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna