Afbeelding

Verbinden met de medemens

Opinie

Verbinden met de medemens

Bezorgde burgers en ondernemers zoeken verbinding met elkaar in het hele land, in de wereld en natuurlijk ook in Oost Gelre. Op allerlei manieren zoekt men contact met lotgenoten en de medemens die het moeilijk heeft in deze bizarre tijd. Steun, een luisterend oor en gewoon een ouderwetse knuffel. Er zijn voor elkaar.

Het is je niet ontgaan, alle maatregelen, winkels zijn gesloten, horeca dicht, nauwelijks contact met anderen zijn het gevolg van de derde lockdown. Een vreselijk scenario, voor ouderen, alleenstaanden, vriendengroepen, jeugd, gezinnen, ondernemers en een ieder die zich aangesproken voelt. Het treft ons immers allemaal. Wat voor de één baanverlies betekent, betekent voor de ander onbegrip. Wat voor de één uitsluiting betekent, roept bij de ander een reactie op: “Doe niet zo moeilijk, doe gewoon wat van je gevraagd wordt”. De één onderzoekt, de ander neemt zaken voor waarheid aan, een ieder gaat er mee om op zijn of haar manier. Maar één ding is zeker, we verliezen ons respect, de verbintenis en ons menselijke gevoel zonder dat we dat direct door hebben. Inmiddels zijn er veel contacten gelegd, een enorme belangstelling om te verbinden, met welke gedachten dan ook. We moeten samen verder, zorgen dat onze gemeente met haar inwoners in goede harmonie blijft samenwerken zodat we ons mooie dorp leefbaar houden, kunnen blijven winkelen en van de horeca kunnen blijven genieten. 

Voel jij ook de behoefte om te verbinden? Je bent niet de enige. Veel mensen zijn met elkaar in verbinding gekomen door verschillende initiatieven in Lichtenvoorde, in Nederland maar zeker in de wereld. Voel je vrij, open je hart, sluit je aan, maak het verschil!

Zet de stap, er is altijd plek om aan te sluiten.

Deze brief is opgesteld door Dennie Grotenhuis op initiatief van een aantal Oost Gelrenaren.


verbindeninoostgelre@protonmail.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna