Afbeelding

Fakkeltocht

Opinie

Een bijzondere tijd vraagt om verdraagzaamheid en saamhorigheid. Mensen zitten in eenzaamheid, mensen kunnen hun boterham niet verdienen, mensen willen opstaan om te laten zien dat het genoeg is geweest.

Lockdown in Nederland. Massaal gaan we richting België en Duitsland, winkelen en uit eten zijn blijkbaar onmisbaar. Horeca en MKB kijkend huilend toe.

Met de fakkel in de hand staan er mensen op. Ieder met zijn eigen reden en die behoeft geen discussie te zijn. Winkeliers, burgers en een ieder met zorgen voor de toekomst. Toch worden ze weggezet als wappie, waarom eigenlijk? Zijn er mensen geweest die met ze in gesprek zijn gegaan? Waarom die hatende reacties op social media?

Ondersteund door de boeren die niet alleen hun eigen toekomst maar ook die van hun kinderen en naasten willen beschermen. Weggezet als boerentuig en terrorboeren onder de artikelen op Facebook. Is er met hen een gesprek gevoerd? Is er naar de reden van hun aanwezigheid gevraagd? Ik heb de stoet voorbij zien gaan en had het kippenvel op mijn armen staan.

Gebruik een ander zijn standpunt niet om je eigen mening door te drukken. Gebruik een ander zijn standpunt niet om jezelf hoger op een ladder te plaatsen. Gebruik een ander zijn standpunt niet voor eigen gewin.

Wees geen toetsenbordheld maar ga het gesprek aan, face to face. Daarmee bereik je nog steeds het meest.


Kim Schreurs
Partner ‘boerentuig’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna