Afbeelding

Frikandelbroodjes

Opinie

Frikandelbroodjes

De inflatie heeft een recordhoogte bereikt, las ik in de MSM, dus het zal vast wel waar zijn. De prijzen zijn nu zo’n 12 of 13% - afhankelijk van de rekenmethode - hoger dan een jaar geleden.

Voor veel mensen lijkt me dat nog niet eens zo’n slechte zaak. In de supermarkt liepen een paar mensen te klagen over de hoge prijzen van voeding, terwijl ze er zo te zien best een paar weken van af zouden kunnen zien.

Gelukkig waren de frikandelbroodjes in de aanbieding: twee voor de prijs van één. En het ging hard met de populaire lekkernij: met name scholieren stortten zich massaal op deze kans. In de pauze van hun gezonde school.
Uit energiebewustheid lieten de jongens en meisjes (en diversen) de snacks niet opwarmen. Dus dat komt wel goed met de leiders van morgen.

En dan de energieprijzen, die gaan nog harder de lucht in dan de voedselprijzen. Dan maar zuiniger met energie, goed voor het klimaat en het milieu. Maar dat kan maar in een bepaalde mate, zeker nu het weer kouder wordt richting herfst en winter. Hoewel wel die winter door de klimaatopwarming misschien wel minder koud is dan afgelopen jaren.

Het is allemaal erg ingewikkeld. Ik heb er geen overzicht meer over, alles heeft met alles te maken. Ik hoef het ook niet te snappen, of te doen alsof ik het snap. Ik ben geen minister-president. Ik weet trouwens niet zeker of hij er echt veel meer van snapt dan ik.
Ik vraag me steeds vaker af of hij nou de eindbaas is of dat topambtenaren de dienst uitmaken in plaats van de ministersploeg. Tijdens de parlementaire enquête rond de gaswinning in Groningen zei oud-minister Verhagen dat zijn topambtenaren hem niet goed hadden geïnformeerd. Laat staan de Tweede Kamer, u weet wel, de mensen die wij kiezen. En als iemand met zo’n zachte g als Verhagen het zegt, zal het wel waar zijn. Een echte katholiek gooit anderen niet voor de bus.
Het waren de zwaar betaalde en niet benoemde topambtenaren. Gasten die zonder problemen frikandelbroodjes kopen als ze niet in de aanbieding zijn. Net als aandeelhouders van Vattenfall. Dat is trouwens maar één aandeelhouder: de Zweedse staat. Jag förstår det men jag gör det inte,

Nou ga ik even een frikandelbroodje eten op mijn Ikea-bank en naar Roxette luisteren in mijn shirt van Hennes & Mauritz.

Brekend en actueel op dinsdagmiddag: ik heb de column net klaar en lees dat er een frikandellentekort dreigt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna