Afbeelding

Lokaal beschouwd: onvolwassen

Opinie

Op zich was het een onbeduidend agendapunt in de commissievergadering van dinsdag 23 januari jl. De Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde (SBL) vroeg het gemeentebestuur om een lening van € 270.000 voor het bouwen van zeven corsowagenhallen. Bedoelde lening is geen cadeau en moet in 15 jaar worden terugbetaald. De plannen hiervoor liggen klaar. De locatie, de materialen en de vrijwilligers staan klaar om te beginnen. Om hier snel mee aan de gang te kunnen gaan was alleen nog goedkeuring nodig om de lening te verzilveren. Een agendapunt dat in 10 minuten tijd beslist had kunnen worden. De werkelijkheid was anders. 

Commissieleden buitelden over elkaar heen om de meest afwijkende, niet ter zake doende vragen te stellen. Kunnen we in Groenlo ook halletjes krijgen voor de carnavalsverenigingen?, vroeg iemand. Ja, en dan willen we ook iets voor de Slag om Grolle, merkte een ander op. Een derde stak zijn vinger op en had zich afgevraagd of er niet te veel geld naar Lichtenvoorde gaat. Hij corrigeerde zichzelf en kwam tot de conclusie dat dit niet het geval was. Er was er ook één die zich afvroeg wat er met de overtollige hectares grond ging gebeuren. 

Allemaal zaken die totaal niets met de geldlening te maken hadden. Zo werd een potentieel hamerstuk toch nog een kwestie met overdreven sentimenten. Als we zo doorgaan kan de Slag om Grolle worden uitgebreid tot de Slag in Oost Gelre. Kibbelende bevolkingsgroepen die door een verhoogd kinnesinne gehalte een ander niets gunnen. Het getuigt van een grote mate van onvolwassenheid.


Fractie Lokaal Belang
R. Willering

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant