Trainer van het eerste uur, Marcel Domhof werd gehuldigd voor 25 jaar lidmaatschap van Stichting Survival Harreveld. Foto: SSH

Trainer van het eerste uur, Marcel Domhof werd gehuldigd voor 25 jaar lidmaatschap van Stichting Survival Harreveld. Foto: SSH

Medeoprichter Survival Harreveld Marcel Domhof gehuldigd

Sport

HARREVELD - Vijfentwintig jaar geleden is Marcel Domhof uit Harreveld begonnen als jeugdtrainer bij Stichting Survival Harreveld. Hij is een van de oprichters maar ook de laatst overgebleven jeugdtrainer uit de eerste lichting. Voor de vereniging een mooie reden om Marcel in het zonnetje te zetten tijdens de jeugdtraining afgelopen zondag.

In 1998 werd door Clemens en Mariët Toebes uit Harreveld het idee geopperd survivaltrainingen te gaan organiseren voor de jeugd. Iets wat toentertijd nog niet veel gedaan werd in de regio. Het trainingsterrein van SSH bevond zich in die tijd nog aan de Japikweg in het bosje van de familie Harbers. Zodoende werd ook survivalatleet Marcel Domhof benaderd om de trainingen vorm te gaan geven.

Anno 2023 zet Marcel zich nog steeds in om de jeugd te trainen en te coachen. Op de vraag wat hem nog steeds drijft om training te geven antwoordt hij: “Ik vind het mooi om de jeugd te zien groeien en ontwikkelen in de sport, ze iets nieuws aan te leren. Zo heb ik meerdere kinderen mogen zien opgroeien tot volwaardige en talentvolle survivalatleten. In de begin jaren stond ik soms alleen voor een groep van bijna 60 kinderen. Iets wat op het moment ondenkbaar is.” Zelf heeft Marcel ruim vijf jaar geleden zijn laatste survivalwedstrijd gelopen. Vele jaren stond hij bekend als die rappe Harrevelder die de hindernissen trotseerde zowel op de korte als lange afstanden, veelal in korte broek.

Start nieuwe seizoen
Stichting Survival Harreveld is de afgelopen jaren stevig doorgegroeid wat betreft leden. Het huidige trainingsbos aan Op het Hulshof in Harreveld is  doorontwikkeld met nieuwe hindernissen en obstakels. Op het moment staan er 80 jeugdleden ingeschreven en heeft de club 21 jeugdtrainers die zich vrijwillig inzetten om volwaardige trainingen aan te kunnen bieden. In april kan er weer gestart worden voor nieuwe jeugdige fanatiekelingen. Lijkt je het leuk te leren klimmen in touwen en sport of beweeg je graag buiten? Doe vrijblijvend eens mee aan een training om te kijken of je het leuk vindt. Meer info op www.survivalharreveld.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna