Slechte openingsfase breekt Erix op tegen Ulftse Boys

Sport

LIEVELDE - Erix heeft afgelopen zondag verloren van Ulftse Boys. Het werd in Ulft 2-0.

Erix begon slecht in Ulft. De ruimtes tussen de linies waren te groot en in de as van het veld werd geen druk gezet. Hierdoor kon Ulftse Boys gemakkelijk voetballen en nadat ze in de 8ste minuut al een grote kans hadden laten liggen was het in de 9ste minuut wel raak. Een vrije trap vanaf de zijkant ging over de Erix-doelman Tim Klein Tank heen en Rob van Ittersum kon op de doellijn geen redding meer brengen: 1-0. Ook hierna was het Ulftse Boys wat het initiatief had en de meeste kansen ontwikkelde. In de 20ste minuut werd wederom geen druk op de bal gegeven en kon Ulftse Boys eenvoudig combineren door het hart van de Erix-defensie en dit leidde tot de 2-0. Niet veel later, in de 22ste minuut, verscheen een aanvaller van Ulftse Boys alleen voor Erix-doelman Tim Klein Tank, maar hij schoot over. Erix kon daar weinig tegenover stellen en een vervelende middag lag in het verschiet. Na de sterke openingsfase van Ulftse Boys nam de dadendrang aan Ulftse kant wat af en Erix kwam iets beter in de wedstrijd zonder hierbij echt gevaarlijk te worden. De ruststand was 2-0 in het voordeel van Ulftse Boys.

Na rust was de eerste de beste kans voor Ulftse Boys. In de 49ste minuut kopte een aanvaller van Ulftse Boys tegen de verdediger van Erix aan die op de doellijn stond. Hierna had Erix een redelijke goede fase in de wedstrijd. Duels werden gewonnen en er werd op de helft van de tegenstander gespeeld, zonder wederom echte kansen te ontwikkelen. Ulftse Boys ging achterover leunen en kreeg de beste kansen via de counter. Zoals in de 69ste minuut waarbij een inzet tenauwernood voor de doellijn werd gekeerd. In de 76ste minuut leidde een goede lange bal van achteruit dat Rick ten Have in schietpositie werd gebracht. Echter werd Rick zijn lage schot goed gepakt door de doelman van Ulftse Boys. Erix ging alles of niets spelen maar dit leidde helaas niet tot het gewenste doelpunt. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Wouter ten Have nog een rode kaart wegens commentaar op de scheidsrechter. Al met al een lastige middag voor Erix en de nederlaag was ook verdiend. Volgende week zondag 12 maart speelt Erix thuis tegen koploper Reunie.