KSV boekt knappe zege in Varsselder

Sport

VRAGENDER - KSV 1 boekte afgelopen zondag een knappe 1-3 zege in Varsselder dankzij doelpunten van Niek Berendsen en Teun Lageschaar. Het was een terechte overwinning tegen een ploeg uit de top 5.

KSV 1 knokte vorige week zondag tegen Vios Beltrum voor de punten, maar dat bracht geen resultaat. Waar het de afgelopen weken wel eens tegenzat, was het spelverloop afgelopen zondag in het voordeel van KSV. KSV begon scherp en goed aan het duel, met enkele aanvallen. Hieruit kwam de ploeg nog niet tot scoren. In de 17de minuut was het een bekeken vrije trap, vanaf de zijkant die het doel trof. Niek Berendsen ging achter de bal staan en legde de bal met een prachtige krul in de verre bovenhoek. Het spelbeeld veranderde niet. KSV was scherper en ging op zoek naar het tweede doelpunt. Jouke Elshof zette in de 25ste minuut goed door op de achterlijn en met een kort passje kwam Teun Lageschaar vrij voor de goal en werkte de tweede tegen de touwen. Achterin stond het goed en werd er weinig weggegeven. Het hele team was ervan overtuigd om de punten vandaag mee naar Vragender te nemen. De ruststand was 0-2.

Waar er verwacht werd dat GWVV scherp aan de tweede helft zou beginnen was het KSV, die de stand al snel op 0-3 bracht. Niek Berendsen legde een vrije trap op het hoofd van Teun Lageschaar, die de bal beheerst binnenkopte. Hierna ging GWVV meer risico’s nemen en veel aanvallender spelen. Toch komen er weinig kansen voor de thuisploeg. Er is een dubieus doelpunt nodig om op het scorebord te komen. Doelman Wesley Keegstra wordt in de 75ste minuut gehinderd bij het uittrappen. De bal valt – de in buitenspel staande – Cas de Neling voor de voeten en hij tikt de 1-3 binnen. Verder liet KSV het niet laten komen. De ploeg won verdiend met 1-3 in Varsselder. “Complimenten aan het hele team, hoe er ook deze week weer is geknokt voor de punten”, zegt een trotse trainer Jan Willem Rutgers.

Aankomende zondag 19 maart om 14.00 uur speelt KSV 1 thuis tegen AD’69.