Pacelli verliest nipt van Plus Severijn/Heeten DS1

Sport

ZIEUWENT -  Afgelopen zaterdagavond speelden de dames van Pacelli een uitwedstrijd tegen Heeten DS1. Of terwijl de nummer 2 tegen de nummer 3. Heeten is de nummer 2 en Pacelli de nummer 3. Het zou dus een wedstrijd worden om de tweede plek in de competitie. De thuiswedstrijd werd gewonnen door Pacelli, maar dat zou niet betekenen dat Pacelli dit zomaar zou gaan winnen.

De eerste helft was begonnen. Pacelli begon best goed en scherp aan de wedstrijd. Ze konden al snel goed scoren en verdedigend stond het ook goed. Gedurende de eerste helft zakte het spel van de dames helaas wat terug. Pacelli wist niet goed raad met de verdere 5-1 dekking van Heeten. Ondanks de verre 5-1 dekking kon Pacelli wel blijven scoren. Verdedigend lieten ze af en toe te vaak een steekje vallen in de eerste helft. Dat resulteerde ook in een ruststand van 14-12 in het voordeel van Heeten.

De tweede helft begon. Pacelli wist wat ze moesten doen en dat is de achterstand gaan ombuigen naar een voorsprong. Pacelli was wat scherper en knokte voor wat ze waard waren. Goede aanvallen wisselden af met mindere aanvallen, maar Pacelli bleef in het spoor van Heeten. Met nog 10 minuten op de klok en steeds een kleine achterstand van Pacelli, werd de wedstrijd steeds harder. Af en toe waren er zeer gemene overtredingen. Maar Pacelli bleef doorgaan tot het bittere eind. Helaas kon Pacelli net niet aan het langste eind trekken en is de eindstand 29-28 in het voordeel van Heeten geëindigd. Gezien het wedstrijdbeeld had Pacelli zeker ook een punt verdiend, maar helaas was het bij deze wedstrijd Pacelli niet gegund.

Zaterdag 25 maart speelt Pacelli een thuiswedstrijd tegen de koploper Nijhof/Broekland DS1. Dit is de eerste kampioenswedstrijd voor Broekland. Mocht Pacelli verliezen, dan wordt Broekland kampioen in Zieuwent. En als Pacelli iets niet wil, dan is het dat Broekland bij Pacelli kampioen gaat worden. De dames hopen om 19.30 uur dan ook op een massaal support in de zaal van het Sourcycenter in Zieuwent.