Zoë van Gessel kampioen Drielandencup in het Duitse Ahnatal. Foto: Jimmy van Gessel

Zoë van Gessel kampioen Drielandencup in het Duitse Ahnatal. Foto: Jimmy van Gessel

BMX-er Zoë van Gessel uit Harreveld wint 3 Nations Cup in Duitsland

Sport

HARREVELD - Op Hemelvaartsdag vertrokken Zoë, Tijn (helaas nog als supporter) met vader Jimmy van Gessel naar Ahnatal (D) om daar ronde 1 en 2 van de 3 Nations Cup te rijden. Op vrijdag was de baan afgehuurd voor het Insanity racing team, waar Zoë, Tijn en Jimmy onderdeel van zijn, om goed te kunnen trainen voor de wedstrijd van zaterdag en zondag.

Zaterdag kwam Zoë de moto’s goed door. Eerste moto 1ste, tweede moto 2de en de derde weer 1ste, dus door naar de halve finale. In de halve finale was ze goed weg en wist als eerste over de finish te komen. In de finale had ze helaas een slechte start en zat voor de eerste bocht helemaal achter in samen met twee andere rijders. Na de eerste bocht had ze er al 3 ingehaald en voor de volgende bocht haalde ze er nog twee in, om vervolgens de derde bocht met een mooie inhaal actie de nummer twee ook nog inhaalde, met als resultaat een tweede plek.

Zondag ging het beter. Zoë was al meer gewend aan het starthek en de baan, dat was ook zeker zichtbaar. Alle moto’s werd ze eerste. De halve finale was ze ook erg snel weg en kwam wederom als eerste over de finish. De finale was even spannend. Naast haar zat nog een snelle dame, toch kwam Zoë de als eerste de bocht door en moest nog wel even heel hard fietsen om de andere dame voor te blijven. Na de tweede bocht wist ze weg te fietsen en kwam ze met ruime voorsprong als eerste over de finish.

Zoë van Gessel in actie. Foto: peejeemedia
Zoë van Gessel. Foto: peejeemedia

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna