Nieuwkomers Mark Knippenborg en Kim klein Gunnewiek en hun kinderen Foz en Maui omringd door leden van de werkgroep Welkomstpakket Zieuwent.
Nieuwkomers Mark Knippenborg en Kim klein Gunnewiek en hun kinderen Foz en Maui omringd door leden van de werkgroep Welkomstpakket Zieuwent.

Welkomstpakket Zieuwent viert eerste lustrum

Wonen

ZIEUWENT - Op 15 februari 2018 verraste de commissie Welkomstpakket Zieuwent voor het eerst nieuwe inwoners van het kerkdorp met een goedgevulde ‘blijde doos’ met daarin aardigheidjes van plaatselijke middenstand en een informatiemap over het dorp. Begin maart vijf jaar later staat de teller op 125 en zijn ‘nieuwkomers’ Mark Knippenborg, Kim Klein Gunnewiek en hun kinderen Foz en Maui de gelukkige ontvangers van het populaire pakket.

Het welkomstpakket is een initiatief van Zieuwents Belang om nieuwe inwoners hartelijk welkom te heten. Ook Zieuwentse jongeren die op zichzelf gaan wonen maar wel in Zieuwent blijven wonen ontvangen een pakket van Zieuwents Belang. Dit om aan te geven dat de gemeenschap blij is dat ze in het dorp blijven wonen en zo krimp en vergrijzing helpen voorkomen.

Er zijn twee verschillende pakketten, één versie bestaand uit een kleurrijke doos met naast een aardigheidje en tegoedbonnen van plaatselijke ondernemers een informatiemap over Zieuwentse verenigingen, clubs en bedrijven en één versie (een map) zonder de lokale informatie. Deze is bedoeld voor jongeren uit Zieuwent die vanuit het ouderlijk huis op zichzelf gaan wonen. De verdeling was de afgelopen vijf jaar als volgt: 2018 totaal 23 pakketten waarvan 18 dozen en 5 mappen; 2019  totaal 19 pakketten waarvan 18 dozen en 1 map; 2020 totaal 14 pakketten waarvan 13 dozen en 1 map; 2021totaal 35 pakketten waarvan 27 dozen en 8 mappen; 2022 totaal 27 pakketten waarvan 20 dozen en 7 mappen en 2023 totaal 6 pakketten waarvan 4 dozen en 2 mappen.

Jaarlijkse bijeenkomst
In 2020 heeft de werkgroep vanwege de strenge coronamaatregelen weinig bezoeken af kunnen leggen en hebben veel nieuwe bewoners hun pakket pas begin 2021 ontvangen. Deze pakketten zijn op gepaste afstand aan de deur overhandigd. Aangezien dit wel erg onpersoonlijk was heeft de werkgroep medio mei 2021 deze bewoners uitgenodigd voor een gezellige bijeenkomst om elkaar alsnog beter te leren kennen en eventuele vragen over Zieuwent te kunnen beantwoorden. Dit is zo goed bevallen dat de bijeenkomst in 2022 een vervolg kreeg waarbij ook de sponsoren van het pakket waren uitgenodigd. Naar verwachting wordt dit een jaarlijks terugkerend gebeuren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant