Foto door Lady Escabia: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/egyptische-symbolen-3199399/
Foto door Lady Escabia: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/egyptische-symbolen-3199399/

Egypte: In een paar uur millennia overbruggen, binnen een paar minuten een visum regelen voor deze bestemming

Partnerbijdrage

Egypte is een land met een van de oudste beschavingen ter wereld. Aan de overkant van de Middellandse Zee vind je een andere wereld, ook nog eens verdeeld over twee continenten: een deel van Egypte ligt in Afrika, een deel in Azië. Vakanties naar het land zijn nu weer mogelijk, er is zelfs geen vaccinatiebewijs of testbewijs meer nodig voor deze bestemming. Een toeristenvisum is wel nodig, zo’n visum Egypte aanvragen kan eenvoudig en snel via VisumBuitenland.nl.

Voor een vakantie naar Egypte in 2022 of 2023 kunnen alle inwoners van de Europese Unie, dus ook Nederlanders, hun visum online regelen. Je hoeft zo bij aankomst in Egypte niet in een lange rij te wachten bij een visumbalie. Let wel dat iedere reiziger, ongeacht de leeftijd, een visum nodig heeft.

Visum online aanvragen
Het visum dat je online kunt aanvragen, wordt per e-mail toegestuurd als pdf-document. Het wordt daarom ook wel het elektronische visum (‘e-visum’) genoemd. Het e-visum Egypte is geschikt voor toeristen die maximaal 30 aaneengesloten dagen in Egypte willen verblijven, voor een vakantie of voor een bezoek aan vrienden of familie. Online zo’n e-visum aanvragen is de eenvoudigste manier om aan de visumplicht te voldoen.

Heb je geen toeristisch reisdoel, of wil je langer dan 30 aaneengesloten dagen in Egypte verblijven? Maak dan een afspraak bij het Egyptische consulaat voor het aanvragen van een ander visum.

Twee soorten visa
Je kunt bij het aanvragen kiezen uit twee soorten e-visa. Er is een ‘single-entry visum’ dat eenmaal gebruikt kan worden en er is een ‘double-entry visum’ waarmee je binnen 180 dagen na toekenning een onbeperkt aantal keren naar Egypte kunt reizen. Beide visa kunnen met hetzelfde aanvraagformulier worden aangevraagd. Voor beide geldt wel dat elk verblijf in Egypte maximaal 30 aaneengesloten dagen mag duren.

Voorwaarden en geldigheid
Om gebruik te kunnen maken van het elektronische toeristenvisum, gelden enkele voorwaarden. Een aantal voorwaarden heeft te maken met het aantonen van een reisplanning. Bij het aanvragen van het visum hoef je nog geen precieze reisplanning aan te geven, dat hoeft pas bij aankomst. Wel moet je bij het aanvragen van het visum Egypte aangeven wanneer je verwacht in het land te arriveren. Maar dit mag een schatting zijn, je kunt besluiten tot 30 dagen eerder of tot 30 dagen later te arriveren, soms is die termijn zelfs nog ruimer. Lees de informatie over de geldigheidstermijn.

Eenvoudig en snel aanvragen
Je kunt je visumaanvraag voor deze prachtige en bereikbare bestemming 24 uur per dag, 7 dagen per week, online indienen. Eenvoudig met het digitale Nederlandstalige aanvraagformulier. Na het invullen van het formulier voldoe je de kosten veilig met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard. De gevraagde paspoortscan is eenvoudig en snel te uploaden, vanaf een computer, tablet of smartphone.

Kosten visum Egypte
Voor de single-entry variant van het visum Egypte betaal je € 49,95 en voor de multiple-entry variant € 84,90. Dit zijn totaalprijzen, inclusief alle kosten die de immigratiedienst rekent en de kosten die VisumBuitenland.nl rekent. Er komen na afloop geen belastingen of transactiekosten meer bij.

Vanwege de mogelijkheid tot steekproefcontroles kan geen garantie worden gegeven op een maximale levertijd. De gemiddelde levertijd van het visum Egypte bedraagt 10 dagen. Vertrek je al op korte termijn? Dan kunt je voor € 17,50 extra een spoedlevering aanvragen. De gemiddelde levertijd van spoedaanvragen is 5 dagen. Let wel: ook bij spoedaanvragen kan een tijdige toekenning van het visum Egypte niet worden gegarandeerd.

Bestemming Egypte
Egypte is een land met een rijke en lange historie. Het is het land van de farao’s en Cleopatra. Van de duizenden jaren oude piramides. Maar het land is veel meer. Het is ook land van de vruchtbare delta van de Nijl, de langste rivier op aarde, en het land van de hoofdstad Caïro, de grootste stedelijke agglomeratie van het continet Afrika.

Jetlags krijg je niet van het reizen van Egypte: het tijdsverschil met Nederland is in de winter 1 uur later en in de zomer is er geen tijdsverschil. Een vlucht naar Egypte duurt tussen de 4 en 5 uur. Ook makkelijk: het land heeft hetzelfde elektriciteitsnet als Nederland, hetzelfde voltage en dezelfde stopcontacten.

Eeuwenoude monumenten en moderne resorts
Egypte ligt op de grens ligt van het Afrikaanse en Aziatische continent. Het grootste deel, waarin ook de Nijl stroomt, maakt deel uit van Afrika. Het noordoostelijke deel van het land, genaamd Sinaï, ligt in Azië. Sinaï is een druk bezocht deel, vooral door toeristen die de resorts in met name Sharm-el-Sheikh aandoen. Het grootste deel van het land ligt in Afrika, waar het leven is geconcentreerd aan de oevers van de machtige Nijl. Zo ook de hoofdstad Caïro. In de buurt ervan liggen de bekendste piramides. In voorstad Gizeh liggen naast beroemde piramides ook de sfinx, een van de zeven wereldwonderen. Ongeveer halverwege de Egyptische Nijl ligt trekpleister Luxor, ook heel mooi te bereiken met een cruise over de rivier.

Maar Egypte is meer dan indrukwekkende monumenten uit de oudheid. Het is ook een bestemming met bekende badplaatsen: plekken om tot rust te komen, maar ook om actief te zijn, en als uitvalsbasis, bijvoorbeeld om te duiken. De duikersgebieden die te bezoeken zijn vanuit de kustplaatsen rondom de Rode Zee worden door kenners beschouwd als de mooiste ter wereld.

Klimaat
Egypte ligt net als Nederland op het noordelijk halfrond. De zomer valt er dus tegelijk met die van Nederland. Egypte wordt veel bezocht in de warme, vaak hete zomer, maar ook de winter wordt populairder, met heerlijke temperaturen van meestal ruim boven de 20 graden. Neerslag kent het land weinig, de meeste regen valt nabij de Middellandse Zee, maar ook daar regent het veel en veel minder dan in Nederland.

Prijzen

De prijzen in de horeca (al wordt dat woord buiten Nederland niet gebruikt) zijn meestal mild in vergelijking met hier, met uitzondering van alcohol, de prijzen daarvoor zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Maak een herinnering voor je leven
Een reis naar Egypte zal je je leven lang bijblijven. Een bestemming om naar uit te kijken en je nog lang te herinneren. En een visum regel je online: snel, op elk tijdstip, gemakkelijk en betrouwbaar.

Dit artikel wordt u aangeboden Visumbuitenland.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna