Afbeelding

Buikpijntjes

Opinie Columns

Buikpijntjes

Beste lezers en lezeressen en lezerx. Nog bedankt voor alle mooie reacties op mijn column van twee weken geleden over de middagen zonder kalender en zonder klok in een woonzorginstelling.

Opvallend eigenlijk hoe het aantal reacties verschilt van week tot week. Vorige week had ik het over de hypocriete petitie waarin Joost Klein wordt gevraagd af te zien van deelname aan het Eurovisie Songfestival, hierna te noemen het ESF. Daar kwam nauwelijks reactie op. Ja, er was een reactie, van iemand die blijkbaar slecht begrijpend las en wat zei over een naar-rechtse onderbuik. We hebben op de redactie onafhankelijk van elkaar gezocht naar naar-rechtse onderbuikdingen, maar niemand wist met een lijstje te komen. Iemand riep: OK boomer. Iemand anders zei: Dat is zo 2020.

Even een brug over de Slinge naar het vee dat zijn onderbuik leegt in onze Achterhoek. Op het boerenland. Gebleken is dat heel wat boeren (niet allemaal, nee) Oost Gelrese gemeentegrond, onze grond dus, hebben opgegeven als eigen grond. Dit om zo meer subsidie te kunnen opstrijken, en misschien ook om meer mest op het ‘eigen’ terrein kwijt te kunnen.
Nu gaat de gemeente dat corrigeren, maar er volgen voor zover ik weet geen terugvorderingen en zeker geen boetes. Raar toch? Dat is slecht voor het rechtsgevoel, het gaat daardoor bij vlagen richting linksgevoel.
Het is misschien niet zo slecht als glyfosaat is voor mijn lichaam, maar toch.

Komende zaterdag is het Koningsdag. Een zaterdag dit jaar, dus geen extra vrije dag, maar toch. Bandjes in Lichtenvoorde, kleedjes in Groenlo en een beetje oranjebitter en veel meer bier in heel Oost Gelre.
Ik hoop dat er dit jaar op tv geen boe-geroep is te horen naar de koninklijke bezoekers. Gênant en zielig.

Nog veel meer hoop ik dat het volkomen stil is tijdens de Dodenherdenking de week erna. Denk aan wie je wil, herdenk wie je wil, maar hou je stil. Schrijf desnoods een al dan niet onderbouwde reactie op Facebook of X, maar hou je stil.
Zelfs mijn vriendin is stil tussen 20.00 en 20.02 uur. Respectvol staat ze dan in haar keuken. En op 5 mei vieren we de bevrijding, dan mag ze in plaats van een halfuur een uur in de kamer komen. Meer heeft een tradwife ook niet nodig.

Ik moet afsluiten, ik heb buikpijn. Niet rechts, niet links, maar recht door zee.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant