Vlnr. Jerry Wopereis, Pascal Bennink, Mr. Monopoly, Marieke Frank, Wout Steentjes. Foto: Jos Betting
Vlnr. Jerry Wopereis, Pascal Bennink, Mr. Monopoly, Marieke Frank, Wout Steentjes. Foto: Jos Betting

Lichtenvoorde en kerkdorpen op eigen Monopolyspel

Algemeen

LICHTENVOORDE - De Kapelweg kopen, een hotel bouwen op de Bronckhorststraat of geld innen van het Zwarte Cross-terrein? Binnenkort kan het. Jumbo Bennink lanceert na driekwart jaar werken het Monopolyspel van Lichtenvoorde en de kerkdorpen. Bij elke 10 euro aan boodschappen ontvangen kopers een zegel, voor een volle spaarkaart van 25 zegels en 29,95 euro kunnen consumenten dit bord in handen krijgen. Voor Sinterklaas zal er een ophaalmoment plaatsvinden voor het bordspel.

Door Dinès Quist

Bedrijfsleider van Jumbo Lichtenvoorde, Jerry Wopereis, is samen met makelaar Wout Steentjes de straten in gegaan om foto's te maken voor het spel. Het duurde driekwart jaar, waarvan 20 weken op gingen aan de strenge controles van Identity Games, maar nu ligt dan eindelijk het spel te wachten op spelletjesfanaten, vastgoedmagnaten of gewoon mensen die staan te popelen dit unieke spel te spelen. Vanaf nu kun je bij Jumbo Bennink sparen voor het Monopolyspel Lichtenvoorde & kerkdorpen. "Ruim zes weken heeft de klant de tijd het spel bij elkaar te sparen", vertelt Wopereis. Met een niet al te grote oplage gaat het om een collector's item.

Wethouder Marieke Frank kreeg afgelopen vrijdag het eerste exemplaar overhandigd. Na het uitvouwen van het spelbord, springt meteen de welbekende Lichtenvoordse Markt in het oog. Daaromheen liggen 21 straten, sportvelden en evenemententerreinen uit Lichtenvoorde en uiteraard ontbreken ook de kerkdorpen niet. Zowel de vormgeving van het spel als de inhoud van de kans- en algemeen fondskaarten zijn allemaal afgestemd op Lichtenvoorde. Jumbo-ondernemer Pascal Bennink vertelt: "We hebben makelaar Steentjes in de arm genomen om te bepalen welke straten er op het spel moesten komen. Hij heeft tenslotte het meeste verstand van de waarde van panden en straten. De dure en goedkopere straten zijn zo goed mogelijk reëel verwerkt in het spel, al klopt dat natuurlijk nooit helemaal."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant