Afbeelding

Canisiusschool Harreveld ruimt zwerfafval op

Onderwijs

HARREVELD - Het is inmiddels al een jarenlange traditie dat de jeugd van groep 7/8, samen met de leden van de ‘Wild Beheers Eenheid’ (WBE) en vrijwilligers van de ‘fietspaden-onderhoud’, het zwerfafval inzamelen. Samen gingen ze op pad door het dorp en/of het buitengebied van Harreveld.

De groepen startten met een flauw zonnetje, maar gaandeweg diende de regen zich aan. Het begon met een buitje dat uitgroeide tot een flinke stortbui. De leerlingen van de Canisius, deze kanjers, gaven geen krimp. Het waren de begeleiders die uiteindelijk ervoor kozen om te stoppen, vanwege de hevige regen. De organisatie wil deze begeleiders danken voor hun inzet, want zonder hen kan deze traditie niet in stand worden gehouden. 

Opvallend was dat er dit jaar minder flesjes en blikjes zijn gevonden, maar juist meer sigarettendoosjes, peuken en fastfoodverpakkingen. Al dit afval werd opgeruimd en verzameld op de parkeerplaats. De gemeente Oost Gelre en Rova hebben zorg gedragen voor de afvoer van het zwerfafval en daarnaast hebben zij de materialen (hesjes, knijpers, handschoenen en vuilniszakken) geleverd om aan de slag te kunnen. Hiervoor is de organisatie ze dankbaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant