Cindy Klein Ikink van Het Blok en Debby Lakerink van Open Coffee Oost Achterhoek evalueren de eerste netwerkbijeenkomst bij Het Blok. Foto: Annekée Cuppers

Cindy Klein Ikink van Het Blok en Debby Lakerink van Open Coffee Oost Achterhoek evalueren de eerste netwerkbijeenkomst bij Het Blok. Foto: Annekée Cuppers

Open Coffee Oost Achterhoek strijkt neer bij Het Blok

Algemeen

LICHTENVOORDE - Onlangs berichten we in deze krant over het opheffen van de Open Coffee Oost Achterhoek bij sociaal cultureel centrum Den Diek. Inmiddels heeft de organisatie van dit ondernemersnetwerk een nieuw onderkomen gevonden bij Het Blok aan de Markt in Lichtenvoorde. Ondertussen heeft de eerste bijeenkomst plaatsgevonden op woensdag 13 oktober waarbij zo’n 20 geïnteresseerden aanwezig waren.

Door Annekée Cuppers

“Het was de eerste bijeenkomst van onze open coffee sinds de corona-epidemie uitbrak. Ik vond het best even spannend of er na zo’n lange tijd van stilte wel mensen zouden komen maar ik ben met ruim 20 deelnemers waaronder een aantal nieuwe gezichten dik tevreden.” Aan het woord is Debby Lakerink die samen met Rutger Addink de organisatie vormt van de open coffee-bijeenkomsten in Oost Gelre. “Veel jonge ondernemers vinden het best spannend om voor het eerst naar een open coffee te gaan en op onbekenden af te stappen. Mijn rol als gastvrouw is dan ook om nieuwe mensen op te vangen en even kennis met ze te maken. Je hoeft je voor onze bijeenkomsten niet aan te melden, iedereen kan zo binnenstappen en aansluiten bij de groep. Juist die laagdrempeligheid wordt gewaardeerd, dat horen we iedere keer terug van de deelnemers. En met deze nieuwe plek bij Het Blok zijn we ook qua locatie nog laagdrempeliger geworden.”

Cindy Klein Ikink en Marloes van den Berg van Het Blok lazen op Facebook de oproep van Debby en Rutger waarin zij zochten naar een nieuwe locatie en besloten hun zaak aan te bieden voor de Open Coffee Oost Achterhoek. “Ondernemerschap is iets wat goed past bij Het Blok. We hebben hier al mogelijkheden om te flexwerken en kunnen zo Het Blok ook meer onder de aandacht brengen bij ondernemers”, zo laat Cindy weten. “En we hadden direct een goede klik met elkaar, dat helpt natuurlijk ook.” 

Alle betrokkenen zijn blij met de nieuwe samenwerking en verheugen zich op een succesvolle voortzetting. Open Coffee Oost Achterhoek vindt plaats iedere tweede woensdag van de maand tussen 09.00 en 11.00 uur bij Het Blok aan de Markt 2 in Lichtenvoorde.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Elna